RKC steelt punt in Venlo

RKC heeft afgelopen weekend een punt gestolen in Venlo, in een van de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De wedstrijd tegen VVV eindigde in 3-3.

Na een paar minuten leek een wedstrijd tegen een concurrent opnieuw dramatisch te gaan verlopen, want na 3 minuten wist topscorer van de eredivisie, Giakoumakis, de bal al achter Lamprou te tikken: 1-0.

Toch was het RKC dat daarna de rug rechtte en binnen een half uur order op zaken had gesteld. Via goals van Oosting (na een splijtende pass van Touba) en Ngonge was het na 33 minuten 1-2 en hadden we de wedstrijd volledig onder controle.

Toch ging het vlak voor rust mis: Een identieke aanval aan de 1-0 werd opnieuw binnen gewerkt, ditmaal door Joshua John, waardoor we gingen rusten met 2-2.

Na rust leek de wedstrijd te kantelen en zag je aan beide ploegen dat ze vooral niet wilden verliezen. We kopte nog een keer op de paal, maar het was uiteindelijk VVV dat toesloeg. in de 79e minuut was het Vito van Crooij die de bal knap binnen kopte. Opnieuw leken we met lege handen te staan en kroop het degradatiespook al richting de bus.

In de 84e minuut nam Ngonge een vrije trap en schoot tegen Giakoumakis aan die zijn arm uit stak in zijn eigen 16 meter gebeid: Penalty! Ngonge ging achter de bal staan en schoof deze rustig binnen, waardoor we met een punt uit Venlo vertrokken.

Door de resultaten op de andere velden (Emmen verloren, Willem II verloren, ADO gewonnen) is de druk op de ploegen onder ons enorm toegenomen. Aanstaande donderdag lijkt dan ook een cruciale dag te worden, wanneer we het thuis opnemen tegen FC Twente.

Foto: RKC Waalwijk
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *