RKC verrast met komst Zawada

Foto: Wellington Phoenix

RKC heeft opnieuw een slag geslagen op de transfermarkt. Nadat eerder deze week al Roshon van Eijma en Richard van der Venne vast werden gelegd door de club, komt daar nu opnieuw een nieuwe naam bij. De club heeft namelijk een akkoord bereikt met de Poolse spits Oskar Zawada.

Zawada is een 28-jarige spits die de afgelopen jaren uit kwam voor het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix FC, dat uit komt in de Australische competitie. In de 40 wedstrijden die hij speelde voor Wellington scoorde Zawada maar liefst 22(!) goals en gaf hij 3 assists en dat ondanks dat hij kampte met een blessure. Hij werd afgelopen jaar uitgeroepen tot fan player of the year van de Australische competitie.

Eerder kwam Zawada uit voor onder andere VfL Wolfsubrg, FC Twente, het Poolse Raków en Stal Mielec. Wellington, de club van de 1 meter 92 lange spits wilde hem erg graag behouden, maar door nieuwe financiele regels in de Australische competitie was de spits niet langer houdbaar voor Wellington.

Daardoor kan Zawada nu transfervrij de overstap maken naar Waalwijk. De spits had keuze aan een hele rits clubs, waaronder meerdere andere clubs uit de Australische competitie. Toch kiest hij voor het geel-blauw van RKC. Hier onder vindt je de goals van Zawada van afgelopen seizoen.

Witamy w Waalwijk, Oskar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *