RKC in gesprek met Bruma

De voorbereiding is in volle gang en het nieuwe seizoen staat voor de deur. In de zoektocht naar nieuwe spelers om de selectie op oorlogssterkte te krijgen, is RKC terecht gekomen bij een ervaren kracht in de Eredivisie: Jeffrey Bruma.

Bruma is een ervaren verdediger met meer dan 100 eredivisiewedstrijden in de benen voor PSV en Heerenveen (waar hij het laatste half jaar speelde). Naast zijn tijd in de eredivie speelde hij voor onder andere Chelsea, Schalke 04, FSV Mainz en Wolfsburg. Hij speelde 12 wedstrijden in de Champions League en 18 in de Europa League. Ook speelde hij 25 wedstrijden in het Nederlands Elftal waarin hij 1 keer wist te scoren.

Afgelopen seizoen speelde Bruma voor Heerenveen, waar hij in de winter werd gehaald als vervanger voor de geblesseerde Van Beek. Echter speelde hij in Heerenveen slechts 655 minuten en zat hij de rest van de tijd op de bank. Zijn contract werd dan ook niet verlengd, waardoor de centrale verdediger nu transfervrij is.

De gesprekken met Bruma lopen inmiddels. Het is afwachten of er snel een akkoord wordt bereikt en de 31 jarige Rotterdammer zich RKC’er mag noemen.

Wordt de komende tijd, ongetwijfeld, vervolgd.

Foto: VfL Wolfsburg
1 reactie
  1. Contract van Bruma werd, zoals ik vernam, niet verlengd omdat ze zijn salaris niet wilde/konden betalen. Lijkt me sterk dat wij dat wel kunnen, dus ben benieuwd of dat de echte reden is dat Heerenveen hem niet meer wil en of wij dat dan wel kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *