RKC haalt Van der Venne terug naar Waalwijk

Foto: RKC Waalwijk

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen, de eerste oefenwedstrijd zit er inmiddels op en de transferperiode is in volle gang. Eerder werden al Juan Familia-Castillo, Tim van de Loo, Yanick van Osch en Roshon van Eijma aan de selectie toegevoegd. Nu kan daar de naam van oude bekende Richard van der Venne aan toe worden gevoegd!

Van der Venne speelde eerder tussen januari 2020 en de zomer van 2022 al in het geel-blauw. Hij kwam uiteindelijk tot 61 wedstrijden, waarin hij 9 goals maakte en 7 assists gaf. Uiteindelijk werd Richard een publiekslieveling door zijn werklust en belangrijke doelpunten. Nadat zijn contract in de zomer van 2022 af liep maakte de inmiddels 32-jarige Ossenaar de overstap naar de Australische kampioen Melbourne City.

Na één seizoen aan de andere kant van de wereld was het tijd om dichter naar huis te komen voor Richard en zijn familie. Hij tekende afgelopen seizoen een contract bij het Zwitserse FC St. Gallen, maar mede door blessureleed kwam Richard in Zwitersland maar tot 179 minuten voetbal. Hoewel zijn contract nog door liep, heeft hij dit contract in goed overleg met de Zwitserse club laten ontbinden.

Nu keert Richard dus terug op het oude nest in Waalwijk, waar hij op korte termijn een nieuw contract voor twee seizoenen zal tekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *