RKC eindigt seizoen met complete afgang in Leeuwarden

Het seizoen zit er op. Na 34 Eredivisiewedstrijden is het RKC gelukt om op een knappe 9e plaats te eindigen. Toch eindigt het seizoen met een nare nasmaak, nadat er met 4-0(!) werd verloren van degradant Cambuur.

Vooraf was duidelijk dat RKC de kansen op play-offs om Europees voetbal niet in eigen handen had. Voor het behalen van die play-offs moest er zelf gewonnen worden maar waren de geel-blauwen daarnaast afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd zo’n 30 kilometer verder op, bij SC Heerenveen – Go Ahead Eagles.

Cambuur was voor de wedstrijd al uitgevoetbald. De mannen van trainer Sjors Ultee zijn een aantel weken geleden gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie en gebruikte de wedstrijd van vanmiddag als uitzwaaiwedstrijd. Zo kreeg bijvoorbeeld keeper Ruiter minuten omdat hij met zijn zoon het veld op kon.

Ook RKC wist dat bij het niet bereiken van de play-offs play-offs de wedstrijd in Leeuwarden de laatste wedstrijd voor veel spelers in het geel-blauw was gespeeld. Uit de basisopstelling in Leeuwarden vertrekken Clement (Sparta) en Seuntjens (Utrecht) namelijk al zeker uit Waalwijk, maar is de verwachting dat ook Adewoye en Vaessen een stap willen gaan maken.

RKC begon de wedstijd in de vertrouwde 5-3-2 opstelling die ereder dit seizoen zo succesvol was voor de mannen van Oosting.

Verder was er weinig goeds te vertellen over de eerste helft. Het slordige RKC wat we kennen van de laatste weken was ook vandaag weer aanwezig en eigenlijk ging er vrij weinig goed. RKC leek de rust met 0-0 in te gaan, maar twee keer sloeg Cambuur kinderlijk simpel toe in de blessuretijd van de eerste helft, waardoor de rust stand op 2-0 kwam.

Na rust ging Cambuur vrolijk verder waar het gebleven was. Met al snel de 3-0 en na 65 minuten zelfs de 4-0 was de ramp voor RKC compleet. Oosting wisselde ondertussen wel Bakkali, Kuijpers, Bakari en Jozefzoon in de ploeg, maar het kwaad was al geschied.

Daardoor gaat RKC met grote cijfers onderuit in Leeuwarden en is zelfs NEC nog over de geel-blauwen heen gegaan waardoor we op een knappe 9e plaats eindigen. Zo eindigt een prima seizoen toch nog met een enorm nare nasmaak.

Wij, van RKCNu, willen je bedanken voor het volgen van al onze wedstrijdverslagen dit seizoen. Aanstaande donderdag, op 1 juni, maken we nog één podcast dit seizoen om terug te kijken op het seizoen. Luister dus, donderdag vanaf 20:00 naar Langstraat FM!

1 reactie
  1. Ik blijf nog steeds met een vraag over Bel Hassani. Tot NEC-RKC een van de uitblinkers en voor een belangrijk deel bepalend voor het vaak goede spel tot dan toe. Daarna hebben we hem nauwelijks meer gezien. Mede door de komst van Seuntjensvraakte hij zijn basisplaats kwijt. Nu kreeg hij geen eens meer een contract aangeboden. Hoe kan zoiets gebeuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *