Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Emmen

Na een (wij vinden veel te) lange periode mogen we aanstaande zondag eindelijk weer naar Mandfield Road, om 14:30 wordt er afgetrapt tegen FC Emmen!

Het is inmiddels weer een aantal weken terug dat we de mooie 2-0 thuisoverwinning boekte op Heracles. De eerste winstpartij kon helaas geen gevolg worden gegeven in Rotterdam, waar we na een geweldig openingskwartier uiteindelijk toch nog aan het kortste eind trokken en met 3-2 verloren van Feyenoord, waardoor we op dit moment 4 punten hebben en daarmee de laatste plaats bezetten.

FC Emmen kent een betere seizoenstart dan dat wij doen. Met 13 punten staan ze op de 13e plek en de ploeg laat met vlagen goed voetbal zien. Toch pakken ze vrijwel al hun punten in het eigen stadion in Drenthe.

Onze concurrentie staat op dit moment op respectievelijk 9, 10 en 12 punten. Emmen staat hier slechts één punt boven, dus je zou kunnen zeggen dat het een érg belangrijke wedstrijd is aankomende zondag. Winnen we van Emmen, dan komen we op 7 punten en doen we weer helemaal mee met de wedstrijden die nog op het programma staan tot aan de winterstop: Utrecht uit, Heerenveen thuis, Fortuna uit en Twente thuis.

In de Eredivisie hebben we nog nooit eerder tegen Emmen gespeeld. De laatste keer dat we thuis tegen Emmen speelde was in het seizoen 2017/2018, destijds werd in de eerste speelronde met 0-2 verloren van de Drentenaren.

De scheidsrechter aankomende zondag is Richard Martens. Hij floot vorig jaar de uitwedstrijd tegen Sparta in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn assistenten zijn de heren Brondijk en Ketting, VAR is Martin Pérez.

Het stadion is zo goed als uitverkocht, dus kom op tijd! Zoals gezegd is het een hele belangrijke pot, dus laten we er met z’n allen vol achter gaan staan vanaf minuut één!

Fijn weekend en tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *