Column: “Winnen is mooi, vooral als je hebt leren verliezen.”

We zijn weer begonnen! En wat werd het tijd zeg. Na het zoveelste kranten artikel over wat een mooie club we in het verleden waren was ik het wel beu. We zijn dat nog steeds! Maar waar de selectie nog door moet krijgen dat we weer met de grote jongens meedoen ben ik daar ook nog niet helemaal aan gewend. In de positie waar wij waarschijnlijk gaan bivakkeren is elk punt belangrijk en dus ook elke wedstrijd. En daar kan ik nog niet helemaal mee omgaan. Maar goed, dat komt ook vanzelf.

En laten we eerlijk zijn, de resultaten deze maand vielen toch tegen. Tegen VVV, FC Twente en ADO moet je eigenlijk minimaal 4 maar het liefst 7 punten pakken. AZ en PSV zouden bonuspunten zijn mocht je daar een resultaat tegen behalen. Het probleem deze maand was vooral het scorend vermogen. Doordat de tegenstander het geloof blijft houden blijft je verdediging onder druk. Dit was tegen VVV en ADO het grote probleem. Met Elbers, Vente en Leemans proberen we daar wat verandering in te brengen.

Ik vind het persoonlijk wel vervelend om te zien dat we veel huren. Je kunt bij Excelsior misschien nog wel vragen wat hun ervaring is met spelers die bij een degradatie zo kunnen vertrekken. Daarom pleit ik voor het meteen vast leggen van zo’n jongen. Nu snap ik natuurlijk ook wel dat Feyenoord Vente dan helemaal nooit had laten gaan en Leemans en Elbers zelf wel hadden gepast. Jammer, want ik wil als supporter graag een soort van band krijgen met de selectie. Jongens hun debuut zien maken en een groei door zien maken. Rienstra is een schoolvoorbeeld hiervan.

En met de versterkingen die nu gekomen zijn heb ik er vertrouwen in. Tegen PSV heb ik genoten van de driehoek Vente-Tahiri-Spierings en dan uitvallen over links naar Elbers. Maar mocht het allemaal niet genoeg zijn, dan niet. Laten we vieren waar we staan. 20 maanden geleden verloren we nog met 1-3 van Volendam voor amper 1400 man. Nu spelen we prachtig voetbal op een prachtig veld voor een vol stadion in de Eredivisie, verdorie! Ja, het aantal punten valt tegen maar laten we dat andere alsjeblieft allemaal koesteren! Niet het lelijke eendje worden in de hoop erin te blijven want dat kunnen we helemaal niet. En ik persoonlijk ga er liever uit met aanvallend voetbal dan hangen en wurgen en op een paar punten handhaven. Dan noemt de buitenwereld ons maar naïef.

Als laatste nog een tip naar de nieuwe supporters: Welkom! Leuk dat het weer voller zit maar vergeet niet als het een keer tegen zit waar we vandaan komen. Zoals Sander van Mersbergen na de promotie in het Brabants Dagblad schreef: “Winnen is mooi, vooral als je hebt leren verliezen.”

[simple-author-box]
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *