Voorbeschouwing ADO Den Haag – RKC Waalwijk

De belangrijke wedstrijden volgen zich deze maand in moordend tempo op, nu de kraker tegen de volgende concurrent dit weekend al weer op het programma staat: Zaterdag wordt er in Den Haag om 18:45 afgetrapt tegen ADO!

Het zijn mooie weken voor een RKC-supporter. Nadat anderhalve week geleden FC Emmen in de laatste minuut over de knie werd gelegd, en afgelopen zondag overtuigend werd gewonnen van Heracles, staan we met 22 punten op gelijke hoogte met VVV, maar VVV moet nog een inhaalwedstrijd spelen. Door het gelijke spel gisteravond in de inhaalwedstrijd tussen Willem II en ADO, staan we maar liefst 8 punten los van ze. Er kan dus, bij winst in Den Haag, een reuze stap worden gezet richting lijfsbehoud.

ADO dan: De club uit de hofstad draait opnieuw een lastig seizoen. Nadat de Hagenaars vorig jaar net als wij met de schrik vrij kwamen en in de Eredivisie mochten blijven, houdt het dit seizoen opnieuw niet over. Met 14 punten uit 22 wedstrijden staan ze op een 17e plek met hetzelfde aantal punten als Willem II. Door de overwinning van Emmen afgelopen weekend is het verschil naar Emmen echter slechts nog maar 5 punten voor ADO.

In de winterstop heeft ADO zich hard versterkt met onder andere Janmaat, Vejinovic, Mokhtar en Adekanye, toch niet de minste namen. Daar kwam recenter ook nog bij dat El Khayati terug kwam op het oude nest. Toch lijken de winterse versterkingen nog niet de vruchten af te werpen die trainer Ruud Brood graag wil zien, want ADO wist dit seizoen pas twee maal te winnen: De laatste keer dat ADO won was uitgerekend tegen ons. Op 9 januari wonnen de Hagenaars in Waalwijk met 0-1.

Als we naar de statistieken kijken, dan hebben we in de Eredivisie 12 keer eerder tegen ADO gespeeld in Den Haag. Van die 12 keer werd er 3 keer gewonnen, 6 keer gelijk gespeeld en 3 keer verloren. De laatste overwinning in Den Haag dateert van 14 december 2013, toen we met 1-2 wonnen door twee goals van Kenny Anderson.

Scheidsrechter aanstaande zaterdag is de heer Kamphuis. Hij floot eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, die in 2-2 eindigde. Daarin gaf hij 4 gele kaarten. Kamphuis wordt geassisteerd door de heren Schaap, De Nas en Martens. VAR is de heer Gerrets.

Bij een overwinning zouden we het gat naar ADO vergroten naar 11 punten, met dan nog 10 wedstrijden te gaan. Het blijft voetbal, maar dan worden de vooruitzichten toch wel érg zonnig boven het Mandemakers Stadion. Wie had dat een aantal maanden geleden verwacht.

2 reacties
  1. Ik ben er toch nog niet zeker van! RKC heeft vaak een slecht trackrecord tegen “tegenstanders in het nauw”.

    Maar als je deze winnend af kunt sluiten doe je echt goede zaken!

    Voordeel is ook dat jongens als El Khayati en Adekanye afgelopen week maar een uur volhielden en die moeten zaterdag weer vol aan de bak. Zuiverloon viel geblesseerd uit…. als die 3 zaterdag aan de aftrap staan, zijn dat al 3 potentiële wissels. (Al moet ik daarbij aantekenen: de wissels van Brood afgelopen woensdag, deden de wedstrijd wel echt kantelen).

    Je mag in ieder geval niet verliezen! En kansen op winst liggen er zeker. ADO is niet best in de omschakeling na balverlies en staat met regelmaat te slapen bij bijvoorbeeld snelle inworpen.

    Maar als we hem toch eens zouden kunnen winnen….

  2. The watch looks very impressive and high-end! The function is very complete, download an app on the phone and link the watch to all the functions of the phone, it is very convenient to use! Friends around me also buy watches after seeing them. Huawei is amazing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *