RKC met ruime cijfers langs Heracles

In het eerste frisse lenteweekend van het jaar is het Heracles dat het halve land doorkruist om op bezoek te komen in het Mandermakers Stadion. Na het verlies van ADO tegen Fortuna en de blamage van Willem II (????) tegen FC Utrecht is vandaag de uitgelezen kans om je concurrentie heel veel pijn te doen. Het gat kan oplopen tot 9 punten en als je bedenkt dat ADO in de komende week zowel RKC als Willem II treft is het gat vergroten goed voor de staat van menig supportersharten.

De mannen die door Grim de wei in worden gestuurd zijn precies dezelfde als vorige week. De discussie voor de wedstrijd ging echter over een opvallende afwezige. Met het terugkomen van Ngonge op de bank moest Damascan met een plekje op de tribune genoegen nemen. Bij Heracles heeft Van der Water definitief de overstap naar Orlando gemaakt of gaat die maken, verder ontbrak daar ook sterkhouder Azzaoui.

Een vroege treffer
Het begin lijkt voor Heracles wat RKC onder druk weet te houden en RKC eigenlijk niet aan voetballen toe laat komen. Toch is het Oosting die voor het eerst gevaarlijk door kwam met de bal maar te lang twijfelt en Van der Venne niet weet te bereiken. Toch duurt het maar 10 minuten voordat RKC op voorsprong weet te komen via John. De tandem Van der Venne-Daneels weet de bal voor te trekken vanaf de rechterkant. Daar krijgt Ola John alle tijd om de bal nog eens klaar te leggen en in de korte hoek te leggen. 1-0! RKC speelt daarna wat losser maar weet nog steeds moeilijk onder de druk uit te komen. Het vertrouwen doet RKC duidelijk goed want na 25 minuten duikt Daneels ineens op op randje 16 en legt de bal in de verre hoek. Keeper kansloos: 2-0.

En eigenlijk is het Heracles dat het betere van het spel blijft hebben. Af en toe kan RKC nog wel eens een counter starten via Oosting of John maar echt gevaarlijk wordt het niet echt. Heracles krijgt na 35 minuten hun, tot dan, grootste kans. Een vrije trap kort naast het strafschopgebied van RKC. Deze vrije trap werd gegeven na een te late sliding van Touba. Scheidsrechter Bax trok, ondanks dat het de eerste overtreding van de wedstrijd was, meteen een gele kaart. De vrijetrap werd gedrapeerd bij de 2e paal waar hij terug gekaatst werd om in te koppen. Deze kopbal stuiterde langzaam naast. Tot zo ver het spel in de eerste helft.

De pot in het slot
Het duurt tot de 65e minuut voordat de eerste grote kans van de tweede helft te noteren valt. Richard krijgt de bal terug van Oosting en heeft een vrije schietkans. Deze wordt echter gekeerd door de keeper en Daneels heeft voor de rebound te veel tijd nodig. Na 65 minuten is het dan ook RKC dat wat wisselingen doorvoert. John en Oosting moeten het veld ruimen voor Azhil en Stokkers. Een kwartier voor het einde is het Richard van der Venne die met een cross-pass door Anita weggestuurd wordt over links. Hij stuurt z’n directe tegenstander het bos in en tikt beheerst de 3-0 op het scorebord. Daarmee gooit RKC de wedstrijd definitief in het slot.

En dat betekent weer een driepunter! Voor het eerst sinds februari 2014(!) lukt dat twee maal op rij in de Eredivisie. ADO en Willem II staan nu op 9 punten achterstand, we komen op hetzelfde aantal punten van VVV en ook PEC en Sparta zijn binnen handbereik. Wie had dat een aantal weken geleden gedacht?

Volgende week in Den Haag zouden we het harde werk van de afgelopen weken kunnen bekronen en bij winst degradatie zo goed als zeker definitief gaan ontlopen.

Interview
Na de wedstrijd spraken we met Saïd Bakari, de enige Comoor met een zachte G.


Beste RKC’ers

  1. Van der Venne
  2. Anita
  3. Bakari
1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *