RKC verslaat FC Emmen in Waalwijks Winter Wonderland.

10 wedstrijden, bijna een derde van een competitie is het RKC al niet gelukt om een driepunter over de streep te trekken. Een comfortabel gat naar de nacompetitieplek is de afgelopen wedstrijden geslonken tot 3 punten. En dan moeten zowel Willem II als ADO beide nog een wedstrijd inhalen, tegen elkaar. Op bezoek is de club die het hele seizoen nog geen een keer wist te winnen. Met 6 punten doet FC Emmen het nog slechter dan dat RKC vorig jaar rond deze tijd deed. Bij zo ongeveer elke club kun je vol vertrouwen spreken over ‘een lekker moment’. Bij RKC ligt dat echter anders. In anderhalf jaar eredivisie is er maar een keer gewonnen van een directe concurrent. Niet om cynisch te doen. Het laat alleen maar zien onder wat voor hoogspanning deze wedstrijd werd afgewerkt. Als je uit de penarie wil blijven is dit de uitgelezen kans en MOET er gewonnen worden.

Net als vorig jaar speelt RKC met carnaval thuis op vrijdagavond en in een speciaal shirt. Ook toen was het een wedstrijd tegen een directe concurrent. Toen werd er verloren met 0-1. De speciale carnavalstenue’s die door de selectie gedragen zijn vanavond zijn inmiddels te vinden op https://www.matchwornshirt.com/club/rkc-waalwijk.

Op Cyriel Ngonge na kan RKC bijna weer over een fitte selectie beschikken gekeken naar de belangrijke spelers. John keert na een blessure en een invalbeurt terug in de basis. Oosting mag het nogmaals proberen in de spits.

Een open wedstrijd
Mede door de spelopvatting van Emmen werd het een vrij open wedstrijd voor een degradatiekraker. Nadat Emmen het eerste kansje krijgt, is het RKC dat uit een corner de paal raakt nadat niemand de bal aanraakte. Nog voordat het eerste kwart voorbij was kreeg RKC de tweede opgelegde kans. Nadat John door knullig balverlies van Emmen doorbreekt over links is het eerst de Engelse keeper die de bal weet te stoppen en na een duel weten zowel Van der Vennen en Oosting niet bij het rollertje te komen. Nog steeds 0-0.

Precies op het half uur lijkt na een puike actie van Daneels over rechts Oosting de bal voor het intikken te hebben. Hij probeert hem in de korte hoek te schieten maar helaas ligt daar de verdediger van Emmen in de weg. Niet veel later mag Bakari aanleggen maar schiet rakelings naast. En zo is het rust in een wedstrijd waar RKC verzuimd te scoren en je nu al aanvoelt dat de mannen het weer et spannend gaan maken.

Slordig na rust.
Wat inmiddels ook een trend is geworden de laatste weken is dat er na een prima eerste helft ook nog wel eens een matige tweede helft op ons stond te wachten. Echter, na een mega kans van De Leeuw voor Emmen is het snel RKC wat weer controle weet te pakken. Emmen kan nog wel eens gevaarlijk worden maar dat is o.a. na een persoonlijke fout van John die de bal te kort terugspeelt op Kostas. En dan begint de volgende kansenregen na een minuut of 60. Quasten en Anita zien een afvallende bal naast gaan. Melle schiet, nadat hij is blijven hangen, nog met zijn chocoladebeen op goal. Van der Venne probeert het zelfs maar eens richting de kruising.

Uiteindelijk is het Ahmed Touba die, nadat hij is teruggeroepen door de trainer om de restverdediging te fixen, de bal voor z’n voeten krijgt en hem zo de hoek in rost. Eindelijk is het RKC gelukt om te winnen van een concurrent. En de ontlading is groot:

Interview

Na de wedstrijd spreken we met Thijs Oosting over zijn tijd bij RKC.

Het gat naar Willem II is nu 6 punten. Naar ADO zelfs 8. Deze clubs moeten alleen wel nog een wedstrijd inhalen tegen elkaar. Volgende week Heracles-thuis. De spelers krijgen het hele weekend vrij. Vorig jaar wist RKC er een prima resultaat tegen te halen en ook eerder dit seizoen werd op vreemde bodem al eens gewonnen. Als je die wint dan kunnen we met een geruster hard naar onder kijken waar onze Haagsche en Tilburgse vrienden uit mogen gaan maken wie er direct en indirect gaat degraderen. 😉

Top 3 RKC’ers:

  1. Touba
  2. Daneels
  3. Oosting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *