Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Heracles Almelo

Aankomend weekend staat de volgende thuiswedstrijd al weer voor de deur, waarin we hopelijk opnieuw drie punten bij kunnen schrijven. In het Mandemakers Stadion wordt aanstaande zondag om 14:30 afgetrapt tegen Heracles Almelo.

Het was afgelopen weekend een erg fijn weekend. Nadat we op een erg koude vrijdagavond FC Emmen versloegen, zagen we vervolgens alle concurrenten de rest van het weekend verliezen. Hierdoor is het gat naar VVV nog slechts drie punten. Wanneer ook Heracles kan worden verslagen, hebben we echt alles in eigen hand met nog wedstrijden tegen onder andere ADO, Willem II, VVV en FC Emmen voor de boeg en wordt handhaving steeds reëler.

Heracles kent een wisselvallig seizoen. Zo werd er bijvoorbeeld gelijk gespeeld in de Kuip tegen Feyenoord en tegen thuis tegen PSV, maar werden ze eerder dit seizoen in eigen huis nog door ons verslagen. Met 28 punten staan ze wel erg netjes op een elfde plek, met nog uitzicht op de Play-offs voor Europees voetbal.

Samenvatting Heracles – RKC (2020)

In de eredivisie hebben we eerder 7 maal tegen Heracles gespeeld in Waalwijk. Van die 7 wedstrijden werden er 2 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 3 verloren. Een balans die aardig in evenwicht is dus.

De wedstrijd aanstaande zondag staat onder leiding van Christaan Bax. Hij floot eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, die eindigde in 1-1. In die wedstrijd gaf hij een rode kaart aan Heerenveen speler Sieben Dewaele. Bax wordt geassisteerd door de heren Kleinjan, Fikkert en Teuben. De VAR is de heer Blank.

Het is even afwachten hoe het veld er voor staat. Na de sneeuwval vorige week en de wedstrijd tegen FC Emmen heeft het veld erg te verduren gehad. Zo erg dat de selectie deze week een aantal keren in het stadion van FC Den Bosch getraind heeft, om het veld te ontlasten. Duizendmaal dank aan de buren van de FC in Den Bosch daar voor!

James Efmorfidis en Cyril Ngonge zijn deze week weer aangesloten bij de groep en hebben meegetraind. Mogelijk kunnen zij dus weer in actie komen aanstaande zondag. Wanneer de wedstrijd gewonnen wordt, zouden we een reeks kunnen neer gaan zetten die wel eens voor lijfsbehoud zou kunnen gaan zorgen.

Alles geven, boys!

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *