Eerste driepunter RKC een feit na schiettent Almelo!

Het heeft een week of drie geduurd maar we mochten eindelijk weer naar ons RKC kijken. In het geel/blauw (zoals het hoort) trok RKC ter strijden op Erve Asito. Een stadion wat goed is voor 15.000 mensen, maar buiten wat pers en de wisselspelers was er echter niemand aanwezig. Overigens deed dat niets af aan het enthousiasme en het volume van de stadion speaker die vrolijk op standje 150 de opstellingen voorlas. Vorig jaar sloot RKC de eredivisie-campagne nog af met een 4-2 nederlaag en 2 weken later zaten we collectief in lockdown. Laten we hopen dat dat nu niet aan de orde is.

Basisdebuut Ngonge en Damascan
Fred Grim kon eindelijk beschikken over een compleet fitte Ngonge en Damascan die dan ook meteen startten. Samen met verloren zoon Sow vormden zij de voorste linie. Wouters profiteert nog steeds van de afwezigheid van Quasten en het gebrek aan vertrouwen in Lutonda.

Voorsprong
Waar de wedstrijd redelijk gelijk opging was het toch echt Heracles wat de eerste kansen liet noteren. Het RKC-virus van veel balbezit maar niet gevaarlijk in het strafschopgebied leek nu bij Heracles toe te slaan. En een oude voetbalwet zei ooit: “als je ze zelf niet scoort valt ie aan de andere kant” en dat bleek maar wel toen Bakari compleet vrij gespeeld werd en de bal in de verre hoek wist te schieten. Het bracht RKC wat beter in de wedstrijd en zo was er via Ngonge nog een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Kort voor rust krijgt Hercles de alller grootste kan op de 1-1 door een simpel gegeven penalty. Lamprou stopt deze.

Belegering
Vlak na rust werd de belegering van fort Lamprou alleen maar heftiger maar niemand minder dan de Muur van Roubaix alias Ahmed Touba wist vaak erger te voorkomen. Verder vlogen alle losse flodders langs het doel, de cursus de-bal-nakijken heeft deze week in ieder geval een nieuwe geslaagde cursist afgeleverd. RKC wist de tweede helft nauwelijks gevaarlijk te worden, Ola John liet nog een bal van zn voeten afschieten. Kort was Hercales nog wel twee maal heel gevaarlijk door Van de Water(naast) en Burgzorg(de lat).

Drie punten
Waar het vorig jaar tot de 11e speelronde duurde voor de eerste driepunter binnen was, duurde dat dit jaar maar 4 wedstrijden. Toen was ook Heracles de tegenstander maar het strijdtoneel was toen het Mandemakers Stadion. Misschien had Heracles een puntje verdiend maar weinig kansen creëren en toch winnen is voor RKC al weer even geleden. De volgende wedstrijd is die tegen PEC-thuis aanstaande woensdag al. Op naar de 2e driepunter van het seizoen!

Volgend jaar de KNVB maar vragen of we de eerste wedstrijd tegen Heracles mogen spelen. Mits zij eredivisie spelen natuurlijk.