Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Feyenoord

We zijn nog aan het bijkomen van de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle, maar we moeten al weer vooruit gaan kijken. Aanstaande zondag staat de volgende wedstrijd namelijk al weer voor de deur: Om 16:45 wordt er in het Mandemakers stadion afgetrapt tegen Feyenoord!

Zoals gezegd zijn het drukke tijden voor de ploeg. De wedstrijd tegen Feyenoord is de derde in een week, waarin eerder werd gewonnen van Heracles in Almelo en waarin afgelopen woensdag een punt uit het vuur werd gesleept tegen PEC. We zitten dus in een goede flow en hopelijk geeft dat de ploeg de kracht om te stunten en minimaal een punt tegen Feyenoord te pakken.

Feyenoord is de competitie begonnen met 11 punten uit 5 wedstrijden en staat daarmee op een 4e plek. Ze begonnen de competitie met een overwinning bij PEC om vervolgens in Rotterdam gelijk te spelen tegen FC Twente. Hierna werd er gewonnen van ADO en Willem II, maar werd er vorig weekend opnieuw in eigen huis gelijk gespeeld, ditmaal tegen Sparta.

Daar kwam voor Feyenoord gisteravond nog een gelijkspel bij, maar dan in de Europa League. In Zagreb werd tegen Dynamo Zagreb een 0-0 gespeeld. Met drie gelijke spelen in 6 wedstrijden lijkt er, wanneer alles mee zit, een resultaat toch haalbaar tegen de Rotterdammers.

In Waalwijk werd eerder 26 keer tegen Feyenoord gespeeld. Van die 26 keer werd er 9 keer gewonnen, 10 keer verloren en 7 keer gelijk gespeeld. De laatste editie, in het seizoen 2013-2014 eindigde in een 1-0 overwinning, door een erg late treffer van Joachim:

https://youtu.be/gsWKujdTk2A

De wedstrijd aanstaande zondag staat onder leiding van de heer Kamphuis. Kamphuis floot vorig seizoen de verloren wedstrijd in Sittard tegen Fortuna (3-2) en de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-1). De assistenten van Kamphuis zijn de heren Brondijk, Frijn en Oostrom en de VAR is de heer Blank.

Helaas zal ook bij deze wedstrijd zoals iedereen weet geen publiek aanwezig zijn. Wel heeft de club een spandoek laten maken voor op de lange zijde, die hopelijk voor een mooier beeld zorgt dan alle lege stoeltjes.

Uiteraard zijn wij aanwezig bij de wedstrijd om je zo goed als mogelijk op de hoogte te houden en al je vragen te beantwoorden, via ons Twitter kanaal. Daarnaast is de wedstrijd ook te zien op FOX Sports 1, in het basispakket bij onder andere Ziggo en KPN.

Fijn weekend en tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *