Late gelijkmaker zorgt voor opluchting in Waalwijk

Een winderig Mandemakers Stadion was woensdagavond het strijdtoneel waar RKC de wegen kruiste met PEC. 10 Jaar na het legendarische seizoen waarin samen tot op de laatste dag voor een kampioenschap in de Jupiler League werd gestreden stond datzelfde affiche op het programma in de eredivisie. Beide clubs kennen een vergelijkbare voortgang van de eredivisie, het verschil tussen beide clubs is namelijk maar 1 punt. Afgelopen zaterdag werd nog met 0-1 gewonnen in Almelo door de mannen van Fred Grim, echter was het spel nog niet van die frivoliteit als dat vorig jaar het geval was.

PEC begint veel beter
Na het eerste fluitsignaal was het PEC wat beter aan de wedstrijd begon. De kansen waren dan ook voor PEC waar naast een kans uit een corner ook nog Drost en Leemans heel dichtbij de openingstreffer waren, en de laatste zelfs de paal raakt. Pas als Tahiri de eerste grote kans door de doelman Zetterer van PEC over geschoten ziet worden komt RKC er wat beter in de wedstrijd maar het houdt niet over. Een vrije trap vliegt nog in de muur en met een corner net voor de rust zijn dat meteen alle wapenfeiten van de eerste helft voor beide clubs. RKC weet zich duidelijk nog geen raad met PEC wat resulteert in een schamele 32% balbezit na 45 min.

RKC sterker uit de kleedkamer PEC op voorsprong
Duidelijk ontevreden wisselt Fred in de rust Ngonge i.v.m. het matige mee verdedigen. Met Daneels nu op rechts trekt RKC dapper ten strijden en krijgt het meer en meer het offensief in de wedstrijd. Damascan maakt het Zetterer nog flink lastig met een omhaal, maar toch is het PEC wat voorzichtig toch weer het touw meer in handen krijgt. PEC middenvelder Nakayama schampt de lat en dan is daar ineens de voorsprong van PEC van de schoen van Eliano Reijnders, et broertje van de Reijnders die vorig jaar bij RKC gestald werd door AZ.

RKC toont veerkracht
Nadat Lamprou nog moest redden op een bal die nogal raar werd terug gekopt door Olsak besloot Fred nog een aantal keren te wisselen. De ontevreden Tahiri werd eruit gehaald voor Stokkers en ook Sow, Olsak en Damascan mogen het veld verlaten. De verse krachten, bestaande uit John, Van der Venne en El Haddouti, mogen voorgaan in het slot offensief. En RKC creëert nog een paar mega kansen: Het is uiteindelijk Finn Stokkers die de bal in het netje weet te krijgen na een assist van een geweldig spelende Daneels. 1-1. RKC krijgt ook nog een paar grote kansen maar ook PEC krijgt nog een paar flinke mogelijkheden op de drie punten. En zo eindigt de wedstrijd in een gelijkspel waar beide teams zullen beredeneren dat er meer in zat. RKC gezien de kansen in de slotface. PEC was over de hele wedstrijd gezien.