Henk Fraser nieuwe trainer RKC

Update 12-05: De kogel is door de kerk, Henk Fraser is de nieuwe trainer van RKC. De club is er uit gekomen met de 56 jarige trainer die vanaf volgend seizoen voor de groep zal staan in Waalwijk. De verwachting is dat de club Fraser officieel presenteert na dat de strijd om de play-offs is beslist.

Het heeft er alle schijn van dat Henk Fraser de nieuwe trainer van RKC wordt. De oefenmeester die in het verleden onder andere trainer was bij Vitesse, ADO, Sparta en FC Utrecht is bijna rond met RKC, zo melden verschillende bronnen aan RKCNu.

Fraser moet de opvolger worden van Joseph Oosting, die na twee jaar RKC de overstap maakt naar FC Twente. In de twee seizoenen die Oosting aan het roer stond in Waalwijk, werd de doelstelling (handhaven) gemakkelijk bereikt. In zijn eerste seizoen eindigde Oosting op de 10e plaats en op het moment van schrijven doet RKC zelfs nog mee om de plaatsen voor play-offs voor Europees voetbal.

De naam van Henk Fraser zingt al een tijd rond in Waalwijk, nadat de oefenmeester zonder club zit nadat hij eind vorig jaar bij FC Utrecht opstapte na een incident met een speler op de training. Fraser gaf daar eerder deze week in de podcast Building Bridges uitleg over en dat hij de situatie achteraf anders had moeten aanpakken. De volledige aflevering van Building Bridges met Henk Fraser is hier te beluisteren.

De komst van Fraser lijkt dus slechts nog een kwestie van tijd. Het feit dat er voor het einde van het seizoen een nieuwe trainer lijkt te zijn is een teken dat er hard wordt gewerkt aan het volgende seizoen. Eerder werd al duidelijk dat RKC in Ruben Kluivert (die Fraser vorig jaar bij FC Utrecht veelbelovend vond) een opvolger ziet van Shawn Adewoye, die deze zomer lijkt te gaan vertrekken uit Waalwijk.

Foto: FC Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *