Oosting vertrekt naar FC Twente

Update 09-04: Oosting wordt definitief de nieuwe trainer van FC Twente. De laatste plooien zijn gladgestreken en alle partijen zijn akkoord voor de overgang van Oosting. De verwachting is dat hij voor drie seizoenen tekent in Enschede, hij maakt de overstap ná dit seizoen.

Het nieuws waar menig RKC supporter al een tijd haar adem voor inhield is dan toch hier: Hoofdtrainer Joseph Oosting lijkt na dit seizoen uit Waalwijk te vertrekken en de nieuwe trainer van FC Twente te worden.

Oosting is bezig aan een van de meest succesvolle seizoenen voor RKC in de geschiedenis van de club. Na 26 wedstrijden staan we met 35 punten op de 8e plaats en doen we nog volop mee in de race voor play-offs Europees voetbal. Ook vorig seizoen, in zijn eerste seizoen, wist Oosting al een puike prestatie neer te zetten door op de 10e plaats te eindigen met 38 punten.

Het succes van Oosting is niet onopgemerkt gebleven, zo werd de 51-jarige Emmenaar eerder gelinkt aan onder andere Vitesse en FC Groningen. Toch besloot hij afgelopen december zijn contract in Waalwijk met twee seizoenen te verlengen. FC Twente zal dus een transfersom moeten betalen voor Oosting.

Op naar een geweldig einde van een geweldig seizoen in Waalwijk en daarna mogelijk de overstap naar Enschede. Het is je in ieder geval van harte gegund, Joseph.

2 reacties
  1. Typisch staaltje ‘RKC’ relatief onbekend talent een kans geven, ontwikkelen en verkopen.

    Het is onze Joseph van harte gegund.
    Fair, no nonsens, duidelijk, oprecht en familiair.

  2. Mag toch hopen dat hij voor een aardig bedrag vertrekt ? Het is hem gegund en op tijd duidelijkheid zodat we tijd genoeg hebben om een vervanger te zoeken ! Joseph , bedankt !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *