RKC dendert uiteindelijk in laatste kwartier over negental Cambuur heen

In een regenachtig Mandemakers Stadion heeft RKC met ruime cijfers gewonnen van SC Cambuur. Na twee donker rode kaarten duurde het wel nog lang voor RKC Cambuur met ruime cijfers achter zich liet.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd zal nog lang nagepraat zijn over het verlies bij PSV in de laatste minuut. En dan vooral over de penalty en de (media)-storm die volgde. Het duurde tot donderdag tot de strafeis van de aanklager in de mailbox belande. Lees meer hier, maar in het kort is de conclusie dat de trainer geen aanpassingen hoefde te doen in z’n opstelling. Bel Hassani keerde terug in de basis nadat Oosting in Eindhoven nog op de snelheid van Bakari gokte. Voor de rest maakte Lobete zijn 2e opwachting in de basis.

Bij SC Cambuur zullen ze ergens blij zijn dat RKC op de planning staat. Een wedstrijd in Waalwijk eindigt voor Cambuur al meer dan 10 jaar op minimaal een punt en na de matige opening van het huidige seizoen, de laatste drie wedstrijden gingen verloren, kunnen de Friezen de punten goed gebruiken. Ze moeten daarbij wel spits Uldrikis missen die een tik op zo’n kuit te verwerken kreeg op de training.

Snel rood
Nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen is komt Cambuur al met 10 man te staan nadat Hoedemakers met gestrekt been inkomt op het onderbeen van Lobete. Na de rode kaart duurt het echter niet lang voor Cambuur voor komt. Nadat Jamie Jacobs na een terugtrekbal vrijgespeeld wordt op de 16 schiet hij hem tussen wat spelers door achter Vaessen. Broere staat (in buitenspelpositie) nog wel in de lijn van het schot alleen wordt niet al strafbaar beoordeelt. 0-1.

Daarna begint een offensief van Waalwijkse zijde. Veel kansen levert dat in eerste instantie niet op, maar RKC krijgt wel een penalty na het halve uur. Een schot uit de tweede lijn gaat via een uitgestoken Cambuur-arm over de achterlijn. De VAR moet de scheidsrechter corrigeren aangezien bijna niemand het voorval in eerste instantie waargenomen heeft. De penalty wordt vervolgens, nadat Henk de Jong rood kreeg voor commentaar, benut door Tututdu Mi-chiel Kramer!

Na de penalty blijft RKC druk houden op de Friese goal. Kort voor rust wordt Lelieveld door Bangura flink op z’n scheen geraakt met gestrekt been. Het totale arbitrale trio mist het voorval en laat doorvoetballen. Als het spel dan stil ligt is het aan VAR Bas Nijhuis de beurt het voorval te bekijken. Twijfelen doet Van der Eijk niet en trekt meteen rood. Voor rust houdt Cambuur-goalie Virginia zijn ploeg wel in de wedstrijd met een aantal topreddingen.

Het beleg van Waalwijk
Kort na rust begint de bestorming van het Freise strafschop gebied. Oosting wisselt door Lobeten en Van der Buijs te vervangen voor Jozefzoon en Kuijpers. Met deze mannen moet de defensie van Cambuur minimaal een keer gepaseerd worden. Het zorgt voor een eenzijdig spelbeeld waar Cambuur in de counter nog wel eens wat probeert maar RKC om het strafschopgebied van Cambuur heen blijft spelen.

Kramer, Anita en Kuijpers hebben alle drie de 2-1 op hun voeten liggen nog voor de klok het hele uur slaat. Dan heeft ook Cambuur een grote kans gehad uit een vrije trap. Dan mag Bakalli ook zo’n thuis-debuut maken ten koste van Lutonda. Het duurt nog tot de 75e minuut voor er verandering komt in de score.

Naar voorbereidend werk van Jozefzoon trekt Clement de bal voor. Nog voor de bal bij Kramer kan belanden krijgt Marco Tol de bal ongelukkig tegen z’n stambeen. 2-1. Dan is Mika Biereth ook al ingevallen die bijna direct de volgende er in kan koppen. Virginia ligt echter weer in de weg. Bakalli maakt de voorsprong nog een stapje groter als een bal er bij de tweede paal binnen valt. Zijn eerste voor RKC!

Als concurrentie voor de mooiste van de avond krijgt hij Bel Hassani met de 4-1. Hij mag hem aannemen, lopen, lopen, nog een keer klaar leggen en en verschikkelijk hard diagonaal in de touwen schieten. Ook Kramer doet een duit in het zakje met nummer 5 wat een intikkertje is na terugleggen van Anita. Wat ook meteen de eindstand bleek.

Zeven wedstrijden, negen punten. Waarbij je PSV en Feyenoord al gehad hebt. Donderdag een nieuwe podcast, dan kijken we er uitgebreid op terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *