Vaessen en Kramer krijgen boete en voorwaardelijke straf

RKC gaat niet in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van de uitspraken van Vaessen en Kramer na PSV – RKC afgelopen zondag. Het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal bestaat uit een boete van 1000 en een voorwaardelijke straf van een wedstrijd met een proef periode voor een jaar.

De uitspraken van onze aanvoerder en onze keeper volgde na een zoveelste discutabele beslissing die niet in het voordeel van ons RKC valt. Nadat het duidelijk was dat ook op het veld veel spelers een naar gevoel kregen van het optreden van scheidsrechter Van der Graaf tegen Feyenoord, een zeer discutabele penalty tegen Vitesse en wederom een penalty die in de Van Dale gaat als ‘topclubpenalty’ was de maat bij RKC vol.

Aanvoerder Kramer reageerde direct na de wedstrijd al op het veld bij ESPN en Vaessen was de eerste speler die voor de camera werd geïnterviewd. Zij gaven aan wat elke speler/supporter/betrokkene van een club die niet bij de top-3 hoort zal beamen: ondanks dat je volgens de regels een penalty zou kunnen geven, zou deze aan de andere kant niet gegeven zijn. Dat laatste durfde zelfs Joey Veerman te beaamen uit zijn tijd bij SC Heerenveen.

Op het voorval zelf reageerde scheidsrechter Gözübüyük overigens nergens, ook niet voor de camera’s van ESPN of de NOS. Wel nam hij de moeite om via een berichtje aan Özcan Akyol, die te gast was bij Vandaag Inside, het grote publiek te laten weten dat het volgens de regels een penalty is en ook de VAR deze bevestigde.

De club laat in een uitgesproken persbericht weten not amused te zijn met het schikkingsvoorstel. Het kunnen beschikken over twee belangrijke spelers tegen een aantal belangrijke tegenstanders krijgt nu de voorkeur. Wel laat RKC weten dat ze het voorval intern zullen bespreken ‘in het juiste gremium’. Ook zal de club nog intern in beraad gaan over de beschikbaarheid van Vaessen en Kramer voor de media. Het van kracht worden van de voorwaardelijke straf kan de club simpelweg niet gebruiken.

En hiermee lijkt voor nu de kous af en kan de focus van iedereen op de belangrijke wedstrijd zaterdagavond, als we SC Cambuur Leeuwarden ontvangen in ons eigen Mandemakers Stadion.

1 reactie
  1. Het kruisje achter de naam van Michiel wordt steeds groter na deze uitspraak, terwijl hij wel gelijk heeft samen met Etienne. De KNVB weet dringt Censuur op,
    ik zou in beroep gaan €1000 en 1 jaar de mond gesnoerd belachelijk gewoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *