Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC

Aanstaande zaterdag staat speelronde 5 al weer op het programma. In stadion Galgenwaard wordt er om 21:00 afgetrapt tegen FC Utrecht.

Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC in videovorm

Afgelopen weekend had een zure nasmaak, na het nipte verlies tegen Vitesse. Hoewel we nog op prachtige wijze op 1-1 kwamen, was het na een van richting veranderde bal die binnen vloog voor Vitesse niet genoeg.

FC Utrecht is op een meer dan prima manier aan de competitie begonnen. De domstedelingen wonnen hun beide thuiswedstrijden, van Sparta en Feyenoord, maar verloren afgelopen weekend verassend in Enschede van FC Twente door een late goal van Pröpper.

Kijken we naar het onderlinge resultaat, dan zien we dat we in Utrecht in de Eredivisie 25 keer tegen FC Utrecht gespeeld hebben. van die 25 keer werd er slechts 3 keer gewonnen, werd er 6 keer gelijk gespeeld en 16 keer verloren. De laatste overwinning dateert uit het seizoen 2019/2020, toen we wonnen door een goal van Meulensteen. De samenvatting van die wedstrijd vind je hier onder.

FC Utrecht – RKC 2019/2020

De wedstrijd aanstaande zaterdag staat onder leiding van Richard Martens. Hij floot tot nu toe 34 wedstrijden in de Eredivisie, waaronder 3 keer RKC. Al die wedstrijden werden niet verloren, dus dat is een mooie statistiek om door te trekken! Martens wordt geassisteerd door de heren Dobre, De Groot en Vereijken. De VAR is Robin Gansner, die nog geen ervaring in de Eredivisie heeft.

Voor iedereen die afreist naar Utrecht, veel plezier en tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *