RKC komt ongelukkig tekort tegen Vitesse

Ons RKC Waalwijk heeft vanavond helaas de drie punten niet in Waalwijk weten te houden. In een boeiende wedstrijd had RKC lange tijd het beste van het spel maar moest men desondanks het hoofd buigen voor de gasten uit Arnhem

De laatste 2 edities van RKC – Vitesse waren beide nipt verloren gegaan met respectievelijk 1-2 en 0-1. Bij winst vandaag had RKC de beste seizoensstart kunnen hebben in 9 jaar tijd maar zag dit door ongelukkige momenten in rook opgaan.

In het begin van de wedstrijd ging het aardig gelijk op. Het was uiteindelijk Vitesse dat via Dhoeki op 0-1 kwam uit een vrije trap. Een ongelukkige goal vanuit Waalwijks perspectief. De vrije trap was zwaar bestraft en bij de hoge bal zag Vaessen er niet gelukkig uit. Na deze tegenvaller werd duidelijk waarin RKC dit seizoen absoluut gegroeid is ten aanzien van vorig seizoen. Vanwege de ervaring in de ploeg bleek RKC niet onder de indruk van de achterstand en tevens werd vaak het wapen gebruikt waarbij de uitstekend spelende Buttner veelvuldig voorgaf op het duo Odgaard-Kramer. Het was echter uiteindelijk Bakari die met links een fantastisch schot in huis had en daarmee de verdiende 1-1 aantekende. Sterker nog, onze international had kort daarna de 1-2 op zijn voeten wanneer hij vrij kan doorlopen op de keeper maar dit keer was zijn afronding helaas minder succesvol waardoor er thee werd gedronken met een 1-1 tussenstand

Tweede helft andermaal voor RKC

In de tweede helft kwamen de Waalwijkers sterk uit de startblokken. Het was wederom Bakari die de gevaarlijkste kans had echter schoot hij voorlangs. Ook in het vervolg werd het net niet écht gevaarlijk. Dit bleek achteraf een beetje het verhaal van de wedstrijd te worden. Er dreigt steeds van alles, het duo Kramer en Odgaard werd veelvuldig gezocht maar de bal wilde elke keer net niet helemaal goed vallen. Totaal uit het niets was het dan ook Ghobo van Vitesse die via een van richting veranderd schot geheel tegen de verhouding in de 1-2 aantekende. Het was letterlijk de eerste keer dat de Arnhemmers de tweede helft in de omgeving van doelman Vaessen kwamen. In het vervolg redde Edje een aantal keer zeer bekwaam en voorkwam daarmee de 1-3 voor Vitesse. Aan de andere kant tikte Kramer net voorlangs en werd de 2-2 van Daneels om onbegrijpelijke redenen afgefloten door de verder ook zeer matig fluitende Kamphuis.

Al met al een onnodige 1-2 nederlaag waarmee niet anders rest dan het goede gevoel mee te nemen naar de volgende pittige wedstrijd, namelijk Utrecht uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *