RKC in Weurt onderuit tegen N.E.C.

De zon scheen, de lucht was blauw en dus was het een perfecte middag voor een oefenwedstrijd. In Weurt werd gespeeld tegen promovendus N.E.C. en helaas verloren: 3-0.

Het was voor RKC de tweede wedstrijd van het oefenprogramma. Twee weken geleden werd er namelijk al gelijk gespeeld tegen Go Ahead Eagles.

Het was zoals gezegd een mooie middag op Sportpark De Kamp, Weurt. In een graad of 25 werd er om 17:00 afgetrapt, door de volgende 11 spelers aan RKC kant:

Pereira, Bakari, Mulder, Nieuwpoort, Wouters, Augustijns, Van der Venne, Büttner, Daneels, Stokkers, El Haddouti.

Zoals eerder in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werden er 3 blokken van 30 minuten gespeeld. Het eerste blok ging aardig gelijk op. RKC had wat meer de bal, waar N.E.C. probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Dat lukte ze een aantal keren, maar ze schoten de bal ver voorlangs en op de paal. Aan de andere kant waren er twee reuze kansen voor Van Der Venne, die het net niet wist te vinden.

Het tweede blok van 30 minuten werd gestart met twee wissels: El Maach, Lutonda en Oukili kwamen in de ploeg voor Pereira, Bakari en Nieuwpoort. Hierdoor testte trainer Oosting een 4-3-3 variant waarin linksback Luuk Wouters centraal naast Hans Mulder speelde.

Het tweede blok ging opnieuw vrij gelijk op, maar de score werd wel geopend. Dirk Propper wist in de 44e minuut raak te koppen nadat een bal uit een corner werd terug gekopt.

In de 45e minuut, bij het wisselen van kant werden er opnieuw verse krachten ingebracht: Bel Hassani, Adewoye en Meulesteen kwamen voor Van der Venne, Mulder en Wouters. Bel Hassani nam dus de nummer ’10’ positie in.

Vlak na rust was het opnieuw raak voor N.E.C., waar Romeney bij de tweede paal simpel binnen kon koppen: 2-0.

Het was duidelijk dat Joseph Oosting nog aan het zoeken is naar de juiste formatie en vastigheden binnen de ploeg. Hoewel we in het eerste blok van 30 minuten namelijk veel de bal hadden was daar in het tweede blok een stuk minder sprake van en waren er ook slechts sporadisch kansen.

Bij het begin van het derde blok van 30 minuten opnieuw een aantal wissels: Vaessen, Bakari, Van der Venne, Azhil en Touba kwamen voor El Maach, Daneels, Augustijns, Büttner en El Haddouti.

Hierdoor speelde we, na eerder in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles de laatste 30 minuten ene ander systeem: 5-3-2, met Touba, Adewoye en Meulesteen in de centrale verdediging, Bakari en Lutonda op de backs, Azhil, Oukili, Van der Venne op het middenveld en Bel Hassani en Stokkers (laatste kwartier Daneels voor stokkers) voorin.

In die 5-3-2 formatie kregen we wel een stuk meer grip op de wedstrijd en op NEC. Oukili had nog een knap schot waar de keeper van N.E.C. zijn handen knap achter kreeg en twee minuten voor tijd wist Tavsan voor N.E.C. ook nog de 3-0 te maken na uitkappen van Touba in de 16.

Er is dus nog werk aan de winkel voor Oosting en zijn mannen, maar gelukkig is die tijd er nog: De volgende oefenwedstrijd staat aanstaande vrijdag al weer op het programma, dan spelen we in het puntje van Zeeland om 16:00 tegen Roda JC.

Foto's: RKC Waalwijk