Eerste oefenwedstrijd eindigt in gelijkspel

Het seizoen 2021/2022 is vandaag dan ‘écht’ begonnen, want de eerste oefenwedstrijd van het seizoen stond op het programma. Normaal gesproken beginnen we vaak tegen een amateurploeg, maar niets was minder waar want in Terwolde speelden we tegen Go Ahead Eagles. Eindstand: 1-1.

Het was een gekke gewaarwording, toen de opstelling vanmiddag bekend werd gemaakt. Daarop ontbraken namelijk vaste namen zoals Meulesteen en Touba, maar ook Efmorfidis, Min en Gaari waren er niet bij. In het geval van Meulesteen, Efmorfidis en Min ging het om lichte blessures, Touba is nog aan het genieten van zijn vakantie na zijn interlandperiode bij Algerije en Gaari speelt op dit moment met Curaçao nog om de Gold Cup.

Veel nieuwe dingen vandaag, want naast dat er vandaag voor het eerst in het nieuwe thuistenue gespeeld werd, waren er natuurlijk ook een hoop nieuwe gezichten én kwam de selectie aan in een nieuw bestickerde bus!

RKC zou de wedstrijd (die in 3 blokken van 30 minuten werd gespeeld) beginnen met de volgende opstelling:

Vaessen, Wouters, Adewoye, Nieuwpoort, Augustijns, Büttner, Van der Venne, Oukili, Daneels, Stokkers, El Haddouti.

Op de bank begonnen: El Maach, Lutonda, Bel Hassani, Mulder en Bakari.

Ayman Azhil stond in eerste instantie ingevuld op het wedstrijdformulier, maar hij moest in de warming-up afhaken met een lichte blessure.

De wedstrijd kwam erg langzaam op gang en aan alles was te merken dat het een van de eerste wedstrijden in het seizoen was. Veel spektakel was er niet te zien en beide goals vielen dan ook na rust, in het tweede blok van 30 minuten. Daneels wist na een goede bal van Oukili de bal binnen te schuiven:

Snel na de 0-1 was het echter al weer 1-1, want proefspeler Moritz-Broni Kwarteng van Go Ahead wist de bal simpel achter de ingevallen proefkeeper El Maach schuiven.

In het derde blok van de wedstrijd wist Büttner een vrije trap nog bijna binnen te schieten, maar zijn inzet werd gered door de keeper van Go Ahead. In dat derde blok oefende we trouwens in een 5-3-2 opstelling, waarin Daneels en El Haddouti de twee aanvallendste spelers waren.

De meest opvallende naam op het wedstrijdformulier was natuurlijk Alexander Büttner. De proefspeler mocht vandaag in zijn eerste wedstrijd meteen 78 minuten meedoen, waardoor de twijfels over zijn fitheid min of meer meteen van tafel kunnen worden geschoven. Alexander speelde de gehele wedstrijd op het middenveld, waar hij met vlagen nog wel wat ongelukkig was.

Het is duidelijk dat trainer Oosting aan het zoeken is en wat formaties, spelers en tactieken aan het uitproberen is. Daar is uiteraard deze periode voor en wij zijn dan ook blij om te zien dat er verschillende dingen worden geprobeerd.

De volgende oefenwedstrijd van RKC staat over twee weken op het programma, als we het in Weurt opnemen tegen NEC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *