Voorbeschouwing Willem II – RKC

De week van de waarheid is aangebroken. Na een eredivisie-loos weekend waarin de bekerfinale werd gespeeld, werken we nu langzaam toe naar de wedstrijd waarin een héle belangrijke stap kan worden gezet. Aanstaande vrijdag spelen we namelijk in Tilburg, waar we om 18:45 al aftrappen tegen buurman Willem II.

De wedstrijd, die aanvankelijk stond gepland om 20:00, is vervroegd in verband met de aanwezigheid van 2000 Willem II supporters. Als de wedstrijd om 20:00 gespeeld zou worden, zouden zij niet op tijd thuis zijn voor dat de avondklok in gaat.

Storm liep het trouwens niet om kaartjes te bemachtigen voor de wedstrijd bij de Tilburgers. De 2000 kaarten gingen afgelopen zaterdag in de verkoop, maar anderhalve dag later waren er nog 100 kaarten over. Op het moment van schrijven (dinsdagmiddag) zijn er zelfs nog kaarten beschikbaar. Dat zal alles te maken hebben met de verplichte coronatest die supporters voor de wedstrijd moeten doen, maar een opvallend detail is het wel, want ook voor de Tilburgers is het een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar.

Voor de ‘beker-break’ speelde we de thuiswedstrijd tegen Ajax, waarin we met een minimaal verschil onderuit gingen: 0-1. Ngonge schoot een aantal minuten voor tijd de bal uit een vrije trap op de lat en wanneer die bal binnen was gevlogen hadden we zomaar eens voor een stunt kunnen zorgen. Dat mocht echter niet zo zijn, waardoor we nu na 29 wedstrijden 26 punten hebben, waardoor we op de 14e plaats staan.

Dan Willem II: De ploeg van oude bekende Petrović is bezig met een dramatisch seizoen. Nadat de buren uit Tilburg vorig seizoen bij het stilzetten van de competitie op de 5e plek stonden en zelfs Europees voetbal wisten te dwingen, gaat het dit seizoen een stuk minder. Met slechts 5 overwinningen en 22 punten uit 29 wedstrijden staan de Tilburgers namelijk onder ons, op plek 15. Hier onder de volledige stand onderin de eredivisie:

Doordat VVV ook 22 punten heeft en wij dus slechts 4 punten voorsprong hebben op Willem II, kun je spreken van een alles-of-niets wedstrijd. Bij winst in Tilburg zetten we Willem II op 7 punten achterstand en alhoewel dit seizoen niets zeker is, lijkt dat met daarna nog 4 wedstrijden voor de boeg genoeg te zijn om de buren onder ons te houden.

VVV gaat uit naar Sparta en Emmen speelt thuis tegen Heracles. Het devies lijkt dan ook om te spelen voor de overwinning. Een gelijkspel lijkt, afhankelijk van het wedstrijd beeld, ook nog een acceptabel resultaat, want daarmee hou je Willem II met nog 4 wedstrijden te spelen op 4 punten. Verlies echter, kan wel eens een doodsteek zijn. Wanneer Emmen en VVV dit weekend dan ook weten te winnen, ligt de strijd onderin ineens helemaal open, dus laten we deze wedstrijd winnen en hopelijk voor de laatste keer dit seizoen afstand nemen van die onderste plaatsen.

Eerder dit seizoen in Waalwijk werd er gelijkgespeeld tegen Willem II. In een wedstrijd waarin we de eerste helft compleet domineerde en Tahiri net voor rust uit een penalty 1-0 maakte, kwam Willem II veel sterker uit de kleedkamer en wisten ze door een doelpunt van Wriedt gelijk te maken.

We hebben in de eredivisie 22 keer eerder in Tilburg tegen Willem II gespeeld. Van die 22 ontmoetingen werden er slechts 6 gewonnen, werd er 0 keer gelijk gespeeld en 16 keer verloren. De laatste keer dat we met een resultaat uit Tilburg weggingen was in het seizoen 2005/2006, toen we door twee goals van Rick Hoogendorp met 1-2 wisten te winnen.

Afgelopen seizoen verloren we in Tilburg. Nadat er na 14 minuten al 2-0 op het bord stond en Stanley Elbers in de 20e minuut 2-1 binnen schoot, ging de rest van de wedstrijd als een nachtkaars uit. De hoogtepunten van die wedstrijd vind je hier onder:

Scheidsrechter aanstaande vrijdag, is de heer Makkelie. Makkelie floot ons twee weken geleden nog, in de uitwedstrijd in Emmen tegen de lokale FC. Makkelie wordt bijgestaan door de heren Steegstra, De Vries en Smit. De VAR is de heer Blank, die tot nu toe 12 eredivisie wedstrijden floot.

De wedstrijd aanstaande vrijdag zou wel eens dé beslissende wedstrijd van het jaar kunnen zijn. Bij winst nemen we afstand, bij verlies moeten we vol vechten tegen degradatie, met een zwaar programma voor de boeg.

Om het belang van de wedstrijd nog maar eens te onderstrepen is er vanuit de supporters een mooie actie op touw gezet waarbij de spelers een hart onder de riem krijgen gestoken en op scherp worden gezet, onderweg naar Tilburg.

Uiteraard zullen wij aanstaande vrijdag aanwezig zijn bij de wedstrijd en zullen we omtrent de wedstrijd uitgebreid een ‘liveblog’ bijhouden via Twitter en Facebook.

Laten we met z’n allen alles geven en aanstaande vrijdag eens overtuigend afrekenen met een directe concurrent! Let’s go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *