RKC met minimaal verschil op scorebord onderuit tegen Ajax

Op een zonovergoten maar verder lentefrisse zondagmiddag komt Ajax bezoek in het Mandemakersstadion. Afgelopen donderdag gingen de godenzonen nog onderuit in de eigen Johan Cruijff Arena tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa league. Aankomende donderdag is al de return alweer. Tussendoor dus het bezoek aan Waalwijk.

RKC heeft de hoop gevestigd op een afwezigheid van een scherpte bij de tegenstander. Ook leert de geschiedenis dat Ajax in Waalwijk vaak wint. Maar (bijna) altijd met kleine cijfers. Het kwartje moet een keer de juiste kant op vallen. Good-old Fred Grim verandert vrijwillig niets aan de opstelling. Anita is i.v.m. gezinsuitbreiding niet bij en voor hem in de plaats mag Azhil starten.

Wereldgoal
In het begin mag RKC nog even aan het gras van het strafschopgebied van Ajax ruiken maar al snel doen de Amsterdammers wat van hun verwacht wordt: de wedstrijd naar zich toetrekken en domineren. Het duurt maar 15 minuten tot de score wordt geopend. Na een voorzet van Tadic is het Haller die de bal met z’n voet intikt. Saillant detail is dat deze voet ongeveer 2 meter in de lucht zweeft op het moment van het raken van de bal. 90% van de spelers schuurt zo’n beetje alles af en juist nu weet Haller hem zo te raken. Wereldgoal.

Na dit doelpunt gaat het gas er bij Ajax duidelijk af en weet RKC gediciplineerd de tegenstander uit de 16 te houden. Tot rust verandert er niets aan de stand. Het wordt tussen Daneels en Alvarez nog onvriendelijk. Alvarez krijgt een gele kaart voor een duw in de nek van de modieuze belg.

Één grote kans.
Na rust wordt het beeld van de eerste helft redelijk vast gehouden. Pas na de wissels van RKC ontstaan er zowaar nog wat kansjes. De grootste kans is die van Ngonge uit een vrije trap. Vorig jaar raakte Clint Leemans nog voor RKC het horizontale houtwerk. Dit jaar was dat dus Ngonge, Scherpen kon er alleen maar naar kijken. De laatste minuten mag oude bekende Damascan invallen. Opvallend is dat RKC op dat moment met Sow, Stokkers, Ngonge en Damascan vier aanvallers binnen de lijnen heeft staan. Tot grote kansen leidt het helaas niet.

En zo eindigt de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de Amsterdammers. Ten opzichte van VVV heb je het twaalf goals beter gedaan. Maar meer heb je vandaag niet gewonnen. Het verschil op het scorebord was niet representatief voor de verhoudingen op het veld maar daar ligt zowel in Waalwijk als in Amsterdam niemand van wakker.

Daarmee blijft de strijd om handhaving ongemeen spannend. 4 punten nog tot de streep en over twee weken naar onze vrienden uit Tilburg. Voor 2000 kruiken. Nu al spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *