Voorbeschouwing Sparta – RKC Waalwijk

Deze voorbeschouwing is wat aan de late kant, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen ????. Over een paar uur staat namelijk de belangrijke uitwedstrijd tegen Sparta namelijk al op het programma. Op Het Kasteel wordt om 21:00 afgetrapt.

De frustratie was erg groot afgelopen zaterdag nadat we in de allerlaatste minuut een be-la-che-lij-ke penalty tegen kregen en de thuiswedstrijd tegen Utrecht met 1-2 verloren. Hierdoor liep Willem II een punt op ons in. Eerder deze week speelde Sparta nog een inhaalwedstrijd tegen VVV, die ze met 0-1 wonnen, waardoor we wel VVV nog onder ons houden. De stand ziet er op dit moment zo uit:

Wanneer we kijken naar de stand zou je kunnen spreken van een tweesprong: Wanneer we winnen komen we op 1 punt van Sparta en kunnen we naar boven kijken, wanneer er wordt verloren dan blijft het de komende weken echt naar beneden kijken. Het is dus van belang dat we deze wedstrijd in gaan om te winnen, want aan een punt, zoals bij ADO-uit, lijken we niet veel te hebben.

Dan Sparta: De ploeg van Henk Fraser begon goed aan het seizoen, maar lijkt de laatste weken in een vrije val terecht zijn gekomen. Waar iedereen Sparta na een aantal wedstrijden niet in een zucht zou noemen met bijvoorbeeld RKC, is het bij winst van ons vanavond toch wel het geval. De laatste weken was vooral het spel van Sparta belabberd te noemen, maar kregen de Spartanen toch wat lucht na de doordeweekse overwinning in een hele slechte wedstrijd in Venlo tegen VVV (0-1).

Wanneer we kijken naar de statistieken, zien we dat we 19 keer eerder uit tegen Sparta speelde in de Eredivisie. van die 19 keer wisten we slechts 3 keer te winnen, speelde we 4 keer gelijk en verloren we 12 keer. Vorig seizoen gingen we met maar liefst 4-0 onderuit op Het Kasteel. De meest memorabele Sparta – RKC vanuit RKC oogpunt was de editie van 2010/2011 in de Jupiler League. In een wedstrijd die op en neer golfde zag een vol uitvak Benson net voor tijd de 3-4 binnen rossen, waardoor de volle buit mee naar Waalwijk ging. Een samenvatting van die wedstrijd vind je hier onder.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van de heer Dieperink, die in totaal eerder 22 eredivisiewedstrijden floot, waaronder de thuiswedstrijd tegen PEC (1-1) eerder dit seizoen. Hij wordt bijgestaan door de heren Van Kampen, Bodde en Bos. De VAR vanavond is de heer Ruperti, die nog niet eerder een Eredivisie wedstrijd floot. Wel floot hij 65 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Opnieuw dus een erg belangrijke pot, waarvan het belang onder sommige supporters misschien wat wordt onderschat. Bij winst vanavond en vooruitkijkend naar de wedstrijd over twee weken tegen FC Emmen zouden het wel eens punten om lijfsbehoud kunnen zijn.

Dan was er nog veel twijfel onder de supporters over de beschikbaarheid van Anita: Hij pakte geel in de wedstrijd tegen FC Utrecht, waardoor hij volgens de oude regels geschorst zou zijn. De regels zijn een aantal seizoenen terug echter aangepast, waardoor Anita gewoon mee kan doen vanavond.

Alles geven vanavond en hopelijk met 3 punten bijgeschreven op de teller terug naar het Winderige Waalwijk, come on!

1 reactie
  1. Nou, de wedstrijd staat weer onder leiding van de kanonnen van het Nederlandse scheidsrechtersgilde!

    Han Dieperink, gepekt en gemazeld in het internationale topvoetbal. Bijgestaan door Ruperti achter de televisie…..

    Maar goed, laten we er maar gewoon zelf voor zorgen dat scheidsrechter of VAR geen onderwerp van gesprek worden. Zelf er 3 maken en achterin niks weggeven….
    Belangrijke wedstrijd vanavond! Buigen of barsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *