Arbitrage besteelt RKC op late avond in Waalwijk

RKC heeft in de laatste seconde van de wedstrijd thuis tegen Utrecht een punt niet weten veilig te stellen. Dankzij een belachelijk gegeven penalty in de 6e(!) minuut van de extra tijd verliest RKC alsnog een kostbaar punt. 

Onderweg in de auto richting het stadion zat ik mij te bedenken dat met het gelijkspel van Emmen tegen Sparta, de wanvertoning van VVV in de Kuip en de tussenstanden bij ADO en Willem II, dit een avond kon worden waarop RKC eigenlijk weinig te verliezen had en daardoor zonder al te veel druk haar wedstrijd thuis tegen Utrecht kon spelen. Tijdens de eerste helft leek dit de spelers nogal gemakzuchtig te maken. RKC begon de wedstrijd zeer slap terwijl het juist Utrecht was dat heel fel uit de startblokken kwam. Utrecht gaf ‘hoog druk’ zoals dat zo mooi heet hetgeen resulteerde in een moeizame opbouw aan Waalwijkse zijde wat daardoor ook vaak verkeerd ging. Doordat Utrecht zich leek te willen revancheren van de smadelijke nederlaag vorige week in eigen stadion tegen hekkensluiter FC Emmen, kwam RKC geen seconde in haar spel. De 0-1 kwam dan ook al snel, en zeer terecht, op het scorebord te staan. Het was Mahi die de bal rustig beheerst achter Lamprou in het Waalwijkse doel wist te mikken. In het vervolg van de eerste helft bleef dit het spelbeeld waarbij grote kansen voor o.a. Ramselaar ( kopbal op de paal ) en wederom Mahi ( jammerlijk over vrijstaande voor Lamprou ) eigenlijk de 0-2 voor de FC uit de Domstad hadden moeten zijn. Doordat, of beter gezegd dankzij, het feit dat Utrecht verzuimde verder afstand te nemen bleef de schade voor de geelblauwen beperkt en gingen we rusten met een 0-1 achterstand. 

In de tweede helft werd als snel duidelijk dat er een ander RKC op het veld stond. Weliswaar zonder wissels leek het alsof er toch 11 andere spelers op het veld stonden. De Waalwijkers waren fel in de duels en wisten Utrecht direct vanaf de aftrap onder druk te zetten. Dit resulteerde in een snelle gelijkmaker van, hoe kan het ook anders, onze onvermoeibare nummer 10 Van der Venne. Nadat hij al eerder via afstandschoten het net had weten te vinden in de vorige wedstrijden, was het dit keer het hoofd van de kleine rossige Ossenaar waarmee hij de bal in het vijandelijke doel wist te krijgen. We tellen minuut 53 en de stand was weer in evenwicht. In het restant van de tweede helft bleef RKC de bovenliggende partij en kwamen er nog een aantal hachelijke momenten voor het Utrecht doel maar echt grote kansen leverde dit niet meer op. In de laatste 10 minuten ging Utrecht duidelijk opzoek naar de winnende treffer. Deze leek er niet te komen maar het was de arbitrage die besloot haar handtekening onder deze wedstrijd te willen zetten. NOS verslaggever Ragnar Niemeyer zat achter mij en zijn stopwatch gaf 3min 45 sec aan op het moment dat scheidsrechter v.d. eijk besloot een zeer onterechte penalty te geven aan Utrecht. Nadat de VAR tijdens 3 minuten wachten het eigenlijk ook niet zo goed wist en de scheidsrechter geen zin leek te hebben ‘helemaal naar de zijlijn te moeten lopen’ zodat hij de beelden zelf terug kon zien, werd besloten de penalty definitief te geven waarna Van de Streek wel raad wist met dit cadeautje. Nadat de 1-2 gemaakt werd floot de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd hetgeen resulteerde in een 1-2 verlies voor ons RKC. Een flinke en onterechte domper zo aan het einde van deze avond waar een gelijkspel het wedstrijdbeeld het best had weergegeven. 

Volgende week mogen we naar het mooie Spangen waar een wedstrijd tegen onze directe concurrent Sparta op het menu staat. 

Beste RKC’ers:

  1. Meulensteen
  2. Van der Venne
  3. Anita
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *