Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Utrecht

De staart van de competitie staat voor de deur. Met nog 10 wedstrijden te spelen komt het einde in zicht en kunnen we, hopelijk, over 10 wedstrijden met een goed gevoel terug kijken. De eerste van die 10 ‘finales’ (lekker cliche ????) staat aanstaande zaterdag op het programma. In het Mandemakers stadion trappen we om 21:00 af tegen FC Utrecht.

Na het doelpuntloze gelijkspel in Den Haag afgelopen weekend, hing er bij sommige supporters een dubbel gevoel. We hadden dan wel niet verloren van ADO, maar Willem II en Emmen wisten beide wel te winnen, waardoor de stand er op dit moment zo uit ziet:

Stand Eredivisie op 04-03-21

We hebben ons dus opnieuw kunnen settelen tussen VVV, Sparta en PEC, waar zij een aantal weken geleden nog volledig uit zicht waren. Toch blijft het met een schuin oog naar beneden kijken, nu Willem II nog ‘slechts’ op 6 punten staat.

Om voor de volledigheid maar eens wat verder vooruit te kijken, hier het programma dat we nog voor de boeg hebben:

[table id=4 /]

Met nog wedstrijden tegen onder andere VVV, Emmen en Willem II voor de boeg, hebben we alles nog zelf in de hand, waarbij de uitwedstrijd in Tilburg wel eens als cruciale wedstrijd van het seizoen kan worden gezien.

Doordat de spanning door de overwinningen van Emmen en Willem II afgelopen weekend toch weer wat meer terug is, zou het ongelofelijk lekker zijn om punten aanstaande zaterdag punten bij te kunnen schrijven tegen FC Utrecht. Utrecht draait niet het seizoen waar ze in de voorbereiding op hoopte. Waar de ambitie was om de top 3 aan te vallen, staan ze met 34 punten uit 23 wedstrijden ‘slechts’ op de 8e plaats. Tot overmate van ramp ging de ploeg van René Hake afgelopen weekend thuis onderuit, uitgerekend tegen rode lantaarndrager FC Emmen, dus ze zullen gebrand zijn om een goed resultaat te halen in Waalwijk.

Afgelopen seizoen wisten we twee maal te winnen van FC Utrecht. Nadat we in Utrecht door een kopgoal van Meulesteen de overwinning stalen, wisten we in de thuiswedstrijd een 2-1 overwinning uit het vuur te slepen door goals van Sow en Maatsen. De samenvatting van de 2-1 overwinning vind je hier onder.

In de Eredivisie hebben we 24 keer thuis tegen FC Utrecht gespeeld. Van die 24 keer wisten we 13 keer te winnen, speelde we 4 keer gelijk en verloren we 7 keer. Dat biedt dus hoop voor de wedstrijd aanstaande zaterdag.

De wedstrijd staat onder leiding van Sander van der Eijk. De laatste keer dat hij ons floot was vorig seizoen, ook tegen FC Utrecht, in de 0-1 gewonnen wedstrijd. Van der Eijk wordt geassisteerd door de heren Jansen, Weterings en Dröge, de VAR is de heer Van der Laan.

Wij zijn aanstaande zaterdag uiteraard aanwezig bij de wedstrijd. Je kunt ons wedstrijd verslag volgen via ons Twitterkanaal, ook kun je daar al je vragen stellen rondom de wedstrijd!

2 reacties
  1. als er met de inzet van de afgelopen weken ( op ado na) wordt gespeeld zie ik zeker een goede kans voor “ONS RKC”

  2. Als je na 34 wedstrijden een puntentotaal hebt van 34, dan ben je normaal gesproken gevrijwaard van degradatie én die vervelende nacompetitie. Dus, moet RKC nog 11 punten weten te behalen. De mogelijkheden zijn er. Winnen van 3 tegenstanders én 2 keer gelijkspelen, en je bent er. Wellicht geen gemakkelijke opgave om nog 3 keer te winnen, (1 keer winnen én 9 keer gelijkspelen is ook goed). Maar er is perspectief! Een tip: laat het niet op de laatste wedstrijd (Feyemoord-uit) aankomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *