RKC krijgt waar het voor ging in Den Haag: één punt

RKC heeft vanavond in de uitwedstrijd in Den Haag gekregen waar het voor ging, een punt na doelpuntloze gelijke spel: 0-0.

Van te voren was de opdracht duidelijk: Winst zou perfect zijn en dan zouden we met één been in de Eredivisie van volgend seizoen staan, maar niet verliezen was het allerbelangrijkste, om het gat met ADO op 8 punten te houden. Voor ADO was het doel dan ook om de wedstrijd kost wat kost te winnen om naar plek 15 te kunnen kijken. Die intentie van ADO was in het begin van de wedstrijd meteen duidelijk, want het eerste kwartier was volledig voor ADO en Kishna schoot na 4 minuten al met een heel erg hard schot op de onderkant van de lat.

Gelukkig spatte zijn schot dus uiteen op de lat en kon Kostas de bal daarna naast kijken, maar even later werd ADO opnieuw levensgevaarlijk, nadat een bal op rechts strak werd voorgegeven en Adekanye een hele grote kans hard over schoot.

Kort daarna leek het dan toch RKC dat op voorsprong kwam: Oosting kwam 1 op 1 met de keeper van ADO en rondde knap af, maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog. Na het gebruikelijke trekken van de lijntjes was de conclusie dat het inderdaad buitenspel was, wat ongetwijfeld zo zal zijn geweest maar veel scheelde het niet.

Zo werd de rust in gegaan met een 0-0 stand en was de conclusie eigenlijk dat het in de tweede helft beter moest. Nadat die tweede helft begonnen was werd echter al snel duidelijk dat het juist van beide kanten nóg slechter was dan de eerste helft.

Commentator Leo Driessen verwoorde het met nog een half uur op de klok te gaan erg mooi: “ADO gunt RKC de bal, maar die vinden het allemaal wel best en willen niet en tja, ADO kan het niet.” Dat was dan ook hoe verder de wedstrijd vorderde het spelbeeld: We kamen voor een punt. Grim gaf eerder deze week in het Brabants Dagblad al aan dat we deze wedstrijd simpelweg niet mochten verliezen en leek daar met zijn wissels ook op in te zetten. Toen ADO alles op alles ging spelen een aantal minuten voor tijd en een extra spits in bracht, bracht Grim namelijk Hans Mulder als slot op de deur.

Tussendoor hebben we nog een aantal mogelijkheden gehad, die echter slechts op één hand te tellen waren. Richard van der Venne ging voor een bal 1 op 1 op de keeper van ADO, maar hij was net iets sneller en tikte de bal voor de voeten van Richard weg. Daarna kwam er nog een gevaarlijke bal strak voor bij de tweede paal, maar de ingevallen Finn Stokkers kon er helaas niet bij.

Met het gelijke spel komen we op 23 punten uit 24 wedstrijden, blijft het gat naar ADO 8 en naar Willem 2 op dit moment 9 (maar zij moeten morgen nog naar Sparta). Op het moment van schrijven is VVV ook aan het spelen, uit bij Vitesse, waar het gelijk staat waardoor we met VVV op gelijke hoogte blijven.

Met nog 10 wedstrijden te gaan lijkt het er op dat we enigszins lucht hebben, maar zal elke wedstrijd hoe dan ook gezien moeten worden als een finale.

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week!