Voorbeschouwing RKC Waalwijk – VVV Venlo

Het is donderdag, dus we gaan weer richting het weekend! Aankomende zaterdag staat de o-zo belangrijke thuiswedstrijd tegen VVV Venlo op het programma. In het Mandemakers Stadion wordt al om 16:30 afgetrapt, zodat iedereen na de wedstrijd op tijd klaar zit voor het bezoek van de goedheiligman.

Hopelijk heeft diezelfde goedheiligman zin zijn grote boek staan dat de drie punten in deze elfde speelronde in Waalwijk blijven. Als dat het geval is en de wedstrijd dus wordt gewonnen, worden er mega goede zaken gedaan en kan er afstand worden genomen van de onderste plaatsen, maar zo ver is het uiteraard nog niet.

Afgelopen weekend wonnen we overtuigend in Enschede van FC Twente en kwam er voor het eerst in een hele lange tijd uit waar we al zo lang op hopen: Het goede voetbal wat we inmiddels gewend zijn onder Fred Grim, maar ook mét een overtuigende overwinning. Goed combinatievoetbal en hoog druk zetten resulteerde in de 0-2 overwinning, met glansrollen voor onder andere Ola John en Richard van der Venne.

VVV is de competitie ongeveer hetzelfde als wij begonnen en staan met hetzelfde aantal punten als wij (9) en een iets minder doelsaldo op plek 13 onder ons. Het voetbal wat VVV speelt is niet altijd om over naar huis te schrijven. De Venlonaren wisten te winnen van Emmen en Heracles en gelijk te spelen tegen Utrecht, PEC en AZ, maar daar tegenover stond bijvoorbeeld de 0-13 nederlaag tegen Ajax. Daarnaast heeft VVV met Georgios Giakoumakis een spits in huis die inmiddels 9 goals heeft gemaakt en daarmee gedeeld eerste staat op de topscorerslijst.

Een gemakkelijk wedstrijd zal het dus allesbehalve worden. Daarnaast heeft RKC het de laatste jaren steevast erg lastig tegen VVV. De wedstrijd in Waalwijk tegen VVV is 12 keer gespeeld, waarvan 4 keer werd gewonnen, 4 keer werd gelijkgespeeld en 4 keer werd verloren. De laatste overwinning tegen VVV in de Eredivisie is al weer van een hele tijd terug, namelijk van 29 januari 2012. Destijds werd VVV met 4-0 overtuigend aan de kant gezet en wist onze huidige algemeen directeur Frank van Mosselveld de 2-0 te maken. Zie de samenvatting van de wedstrijd hier onder.

Het is zaak dat we zaterdag een resultaat halen tegen VVV om de punten tegen Twente als bonuspunten bij te kunnen schrijven en omhoog te kunnen kijken. Bij een overwinning zouden we (afhankelijk van de andere uitslagen) zelfs even op de 9e plek terecht kunnen komen. Met het programma van de onderste clubs zou je daarnaast bij een overwinning een serieus gat kunnen slaan met bijvoorbeeld Emmen en Fortuna wanneer zij niet weten te winnen.

Scheidsrechter aanstaande zaterdag is de heer van de Graaf, die eerder dit seizoen de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Vitesse floot. Hij wordt geassisteerd door de heren Dobre, Fikkert en Van der Laan en de VAR is de heer Van den Kerkhof.

2 reacties
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *