RKC heeft aan één geweldige helft genoeg in Enschede!

RKC is vanavond door gegaan met waar het vorige week is gestopt: het tonen van goed voetbal en punten pakken! In Enschede hadden we aan één geweldige helft genoeg tegen FC Twente: 0-2!

De wedstrijd in de Grolsch Veste begon om 20:00 wat lastig: het eerste kwartier was duidelijk voor FC Twente, maar de ploeg van Ron Jans was erg slordig, waardoor het niet tot grote kansen leidde. Na een kwartier begon de balans in de wedstrijd te kantelen, Ola John was een aantal keren erg gevaarlijk en dat resulteerde in de 22e minuut in een geweldige goal van Ngonge. Hij wist de bal fenomenaal binnen te werken na een geweldige voorzet van John.

Na de goal bleef RKC doorgaan met druk zetten en had het de wedstrijd volledig in handen. In de 30e minuut werden we nog verder in het zadel geholpen, nadat verdediger Pierie van Twente de bal verspeelde na druk zetten van John en Stokkers, waarna die laatste snoeihard de bal binnen schoot.

Na de 0-1 is Twente niet meer in de wedstrijd gekomen en zo was de ruststand ook meteen de eindstand. De tweede helft was van beide ploegen erg slordig maar op een goede kans voor Twente na, die Lamprou erg goed pakte, was er geen vuiltje aan de lucht.

Richard van der Venne, die werkelijk de longen van 5 paarden had deze wedstrijd en op elke bal liep, vergat zichzelf te belonen en de 0-3 binnen te schieten, keeper Drommel wist de bal namelijk naast de goal te tikken.

Met de overwinning in Enschede staan we na 10 wedstrijden (in ieder geval voor even) op de 11e(!) plek in de Eredivisie. Volgende week wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen VVV, maar oh oh oh wat is deze lekker!

Top 3 RKC’ers:
– Van der Venne
– John
– Stokkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *