RKC blijft punten sprokkelen, ditmaal tegen Feyenoord!

Een week geleden stonden we op 0 punten, 7 dagen verder staan we er inmiddels op 5! Na de eerdere winstpartij in Almelo tegen Heracles en een punt afgelopen woensdag tegen PEC, is het vandaag opnieuw gelukt een punt te verdienen, ditmaal tegen Feyenoord! In een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten niet goed, maar het was Feyenoord dat meteen het initiatief nam. De eerste twintig minuten kwam RKC eigenlijk zo goed als niet in het spel voor. Het was dan ook mooi dat Feyenoord niet verder kwam dan een aantal schoten over en naast het doel van Lamprou. Na 20 minuten kwam RKC iets beter in de wedstrijd en nam het met tijden zelfs wat initiatief. Echte grote kansen waren er van beide kanten niet en zo werd de rust bereikt met de brilstand op het bord: 0-0.

Na rust kwam er een fel RKC uit de kleedkamer, met veel druk op de helft van Feyenoord. Dit leidde in de 50e minuut tot een schitterende goal van Ngonge, die de bal in de verre bovenhoek krulde. Tien minuten later kwam Feyenoord echter alweer langszij, toen de ingevallen Jorgensen de bal in de rebound kon binnen schieten, nadat hij eerder de paal had geraakt.

De wedstrijd ging hierna op en neer, met kansen voor beide ploegen. Echter leek RKC in de 80e minuut zomaar de volle buit te kunnen gaan pakken, toen de ingevallen Ola John met een laag schot in de korte hoek de 2-1 binnen schoot. Ook deze keer kon de voorsprong niet vastgehouden worden, want vier minuten later gaf Daneels Haps wat ruimte die de bal gemakkelijk in de verre hoek krulde.

Zo pakken we opnieuw een punt, ditmaal tegen een topclub en staan we inmiddels met 5 punten uit 6 wedstrijden op een prima 11e(!) plek in de eredivisie. Wie had dat verwacht na de nederlagen tegen Vitesse, Ajax en Utrecht?

Volgend weekend gaan we opnieuw voor minimaal een punt. Dat zal opnieuw een lastige opgave worden, want we spelen op zondag om 20:00 de uitwedstrijd in Alkmaar tegen AZ, maar eerst wordt er aanstaande woensdag nog voor de beker tegen SC Cambuur gespeeld, de wedstrijd die wij live verslaan via Langstraat FM!

Top 3 RKC’ers:
1. Touba
2. Bakari
3. Tahiri

2 reacties
  1. AZ heeft tot nu toe, alle wedstrijden gelijk gespeeld. Dat biedt in ieder geval een perspectief op één punt! Maar eerst Sc Cambuur en de Friezen zijn erop gebrand, om van RKC te winnen omdat ze het nog steeds onrechtvaardig vinden dat ze niet zijn gepromoveerd, ten koste van RKC.

  2. Ach gewoon laten lopen die bekerpot tegen Cambuur, niet belangrijk voor RKC.
    Cambuur spelt komende wedstrijd uit op De Hertgang tegen Jong PSV, RKC in het AFAS Stadion tegen AZ…
    Of doet dit zeer in Leeuwarden??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *