Voorbeschouwing RKC Waalwijk – PEC Zwolle

Aanstaande woensdag staat hij dan toch op het programma: De inhaalwedstrijd tegen PEC. In een leeg Mandemakers Stadion zal worden afgetrapt om 17:30, dus dat wordt kijken met het bord op schoot!

Afgelopen weekend was een mooi weekend voor iedereen die RKC een warm hart toedraagt. De wedstrijd in Almelo tegen Heracles werd namelijk toch enigszins verassend gewonnen met 0-1 door een doelpunt van Saïd Bakari! De overwinning betekent dat we inmiddels ‘de 0’ en de laatste plaats achter ons hebben gelaten. Waar we vorig jaar tot en met speelronde 11 nodig hadden om meer dan 1 punt bij elkaar te spelen, is dat nu al gelukt na 4 wedstrijden en zouden we bij winst op PEC zelfs in het linkerrijtje van de eredivisie terecht komen.

Maar laten we niet op de feiten vooruit lopen en naast onze schoenen gaan lopen, eerst moet de ploeg van John Stegeman nog verslagen worden. Waar wij dit weekend met een overwinning van het veld stapte, speelde PEC een belabberde wedstrijd tegen PSV. In eigen huis gingen ze als makke lammetjes naar de slachtbank: 0-3.

Een speciale ontmoeting is het voor Clint Leemans. Vorig seizoen speelde hij nog op huurbasis bij ons in het geel blauw omdat hij bij PEC op een zijspoor was beland. Na een prima seizoen bij ons in Waalwijk heeft hij bij PEC een nieuwe kans gekregen en speelt hij daar voortaan op rechtsbuiten.

In Waalwijk speelde we in de eredivisie slechts 6 keer tegen PEC. Daarin werd er slechts één keer gewonnen, werd er drie keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Afgelopen seizoen was de uitslag na een saaie wedstrijd 0-0.

De wedstrijd aankomende woensdag staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink. De laatste keer dat hij de leiding had over een wedstrijd van RKC was 4 jaar geleden, destijds floot hij de wedstrijd in Waalwijk tegen Den Bosch die met 0-2 verloren ging. Zijn assistenten zijn de heren Honig, Osseweijer en Vos, de VAR is Stan Teuben.

Uiteraard zijn wij aanwezig bij de wedstrijd en doen wij hier live verslag van op Twitter. De wedstrijd is ook te volgen op FOX Sports 1, in het basispakket bij onder andere Ziggo en KPN.

Morgen (dinsdag) om 19:00 gaat een groep supporters spandoeken in het stadion leggen en hangen om toch te zorgen dat we niet helemaal afwezig zijn. Hulde aan hen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *