Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Vitesse

189 dagen na de laatste officiële competitiewedstrijd is het aankomende zondag zo ver: We mogen weer! De grote eredivisie herkansing begint zondag om 16:45 in het Mandemakers Stadion tegen Vitesse!

Wie afgelopen maart na de 4-2 nederlaag in Almelo tegen Heracles had gezegd dat er een half jaar niet gevoetbald zou worden maar we vervolgens toch gewoon met het eredivisie embleem op onze shirts de competitie in zouden gaan, zou voor gek worden verklaard. Toch is dat exact wat er gebeurd is. We bleven er, door het coronavirus, ‘gewoon’ in en mogen opnieuw proberen om ons dit jaar veilig te spelen. De eerste horde die daarvoor genomen moet worden heet Vitesse, de ploeg die na het stilleggen van de competitie afgelopen seizoen op de 7e plek stond.

Vorig seizoen werd alleen de wedstrijd in Waalwijk tegen Vitesse gespeeld. Deze eindigde in 1-2 door goals van Dicko, Leemans (uit een penalty) en Tannane, ondanks dat Vitesse bijna de hele tweede helft met 10 man speelde. De wedstrijd in Arnhem werd dus zoals gezegd, door het coronavirus, niet gespeeld.

Toch is er genoeg veranderd bij beide ploegen. Bij Vitesse zijn met Linssen, Matavz, Lamprou, Lelieveld, Aktas, Karami, Musonda, Grot, Brenet, Obispo, Dicko en Musaba een twaalftal spelers vertrokken, onder wie een aantal belangrijke namen. Daarvoor terug zijn Tannane, Darfalou, Bruns, Houwen (allemaal terug na een verhuurperiode), Wittek, Openda, Rasmussen, Broja en Touré terug gekomen.

De ploeg van trainer Thomas Letsch is ongeslagen de voorbereiding doorgekomen: Er werd gelijk gespeeld tegen Utrecht(3-3), PSV(1-1), ADO(2-2), Fortuna Düsseldorf(2-2) en Darmstadt(2-2), terwijl er van Volendam (0-5), Westerloo (4-2) en Heerenveen (1-2) gewonnen werd.

Wij kende een heel andere voorbereiding. Ook bij ons vertrokken er met Drost, Heemskerk, Van Weert, Sprokslede, Delcroix, Leemans, Hansson, Elbers, Velkov, Vente, Reijnders en Rienstra een hoop spelers, maar daar hebben we Lamprou, Efmorfidis, Lutonda, Olsak, Anita, Touba, Ayman en Ngonge voor terug gekregen. Daarnaast was er afgelopen maand natuurlijk nog de arbitragezaak van Sylla Sow. Sow is echter weer aangesloten bij de selectie en heeft afgelopen week tegen KV Mechelen weer zijn eerste minuten in het geel-blauw gemaakt.

In de voorbereiding werden er 7 wedstrijden gespeeld, waar van er van Ajax (6-1), Almere (4-2), NAC (0-2) en NEC (2-1) werd verloren, tegen Sparta (1-1) gelijk werd gespeeld en van S.D.C. Putten (0-3) en KV Mechelen (5-4) werd gewonnen.

Het is dus afwachten wat de verhoudingen zullen zijn aankomende zondag. De laatste nieuwkomers bij RKC (Touba, Ayman en Ngonge) hebben nog geen tijd gehad om een oefenwedstrijd te spelen en bijvoorbeeld Touba heeft tot aan zondag slechts 4 trainingen meegedaan in verband met zijn verplichtingen bij het jong elftal van de Rode Duivels.

Het is lastig te zeggen welke 11 mannen Fred het veld op stuurt, maar wij verwachten ongeveer de volgende opstelling:
Lamprou, Lutonda, Touba, Nieuwpoort, Gaari, Anita, Olsak, Tahiri, Ngonge, Bilate, Efmorfidis

De wedstrijd aanstaande zondag staat onder leiding van Edwin van de Graaf. Hij floot afgelopen seizoen 4 keer een wedstrijd van RKC, waaronder de laatste wedstrijd, uit bij Heracles (4-2). Van de Graaf zal worden geassisteerd door d heren Van de Ven en Siebert, de vierde man is Gerrets en de VAR is Stan Teuben.

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *