RKC wint arbitragezaak van Sylla Sow

De kogel is door de kerk: RKC heeft de arbitragezaak gewonnen die werd aangespannen door Sylla Sow. Dat maakte de club zojuist bekend via sociale media.

Wij zijn nog in afwachting van het vonnis, maar het is duidelijk dat de arbitragecommissie de vorderingen van Sylla Sow en zijn management omtrent zijn contract en specifiek de optie-clausule in het contract af hebben gewezen. Vorige week diende de zaak in Zeist, waar wij live bij aanwezig waren (lees hier nogmaals ons liveblog). Wanneer we het vonnis hebben ingezien zullen we verder ingaan op de details, maar het belangrijkste nieuws is dus dat RKC gewonnen heeft.

Door de uitspraak van de arbitragecommissie staat Sow nog tot medio 2021 onder contract bij RKC. Frank van Mosselveld gaf in Zeist aan dat op het moment dat de arbitragezaak werd opgestart de club graag met Sow om tafel wilde om zijn contract open te breken en te verbeteren en gaf aan dat dit ondanks de arbitragezaak nog steeds een mogelijkheid was.

De vraag is hoe het nu verder moet. Het is in ieder geval zeker dat Sow en zijn management niet in hoger beroep kunnen gaan en dat Sow dus aankomende maandag gewoon op de training wordt verwacht. Het is nu afwachten hoe Sow hier zelf verder in staat. Mogelijk zal KAS Eupen met een hoger bod dan het eerder geboden bedrag Sow alsnog proberen los te weken. Wanneer dat niet het geval is en er geen andere club zich meldt voor Sow, zal hij dus ook aankomend seizoen in Waalwijk te zien zijn. Wij hopen in de vorm van een hoofdrol op het veld en niet in een bijrol op de tribune.

Later meer..

2 reacties
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *