Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Ajax

Morgen is het zo ver, we mogen weer naar Manfield Road! Voor de tweede keer dit seizoen ontvangen we in eigen huis een club uit de traditionele top 3, om 18:30 wordt er namelijk afgetrapt tegen Ajax!

De jongens hebben door het afgelopen interland weekend extra tijd gehad om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Ajax. Dit was geen overbodige luxe, gezien het resultaat in Groningen, waardoor we nog steeds onderaan staan in de Eredivisie, met slechts één punt uit negen wedstrijden. 

Als je reëel kijkt naar de kansen voor de wedstrijd van morgen, is de kans groot dat we ook na morgen nog op één punt zullen staan, waardoor we de slechtste seizoensstart ooit in de Eredivisie willen beleven. Toch is er altijd een kans op een of meerdere punten, want dachten we afgelopen jaar niet hetzelfde over de bekerwedstrijd in Eindhoven tegen PSV?

De jacht op de eerste overwinning van het seizoen zal morgen in ieder geval gebeuren in een uitverkocht Mandemakers Stadion. Zelfs het sponsordoek van Willy Naessens op JJ is verwijderd om extra kaarten beschikbaar te maken. Het is lang geleden dat het stadion compleet uitverkocht is geweest, de laatste keer was namelijk op 2 april 2014(!). Tegenstander destijds? Ajax.

Ajax kende een prima seizoensstart en staat op doelsaldo zelfs bovenaan in de Eredivisie, met 23 punten uit 9 wedstrijden. Voor het interland weekend ADO in Den Haag met 0-2 verslagen.

We hebben inmiddels 23 keer thuis gespeeld tegen Ajax in de Eredivisie. Alleen de allereerste wedstrijd van die reeks (op 25 september 1988) werd gewonnen met 3-1, daarna werd er alleen nog maar 7 keer gelijkgespeeld en 15 keer verloren.

Daarnaast scoren we niet gemakkelijk tegen Ajax. De laatste keer dat dat gebeurde was nota bene een eigen doelpunt, van Daley Blind 3 maart 2011, in de halve finale van de KNVB Beker. Hopelijk komt daar morgen dus verandering in.

De scheidsrechter morgenavond is Allard Lindhout, die eerder dit seizoen ook de thuiswedstrijd tegen AZ (0-2) floot. Hij wordt bijgestaan door de heren  Bluemink en De Nas. De VAR morgen is Rob Dieperink.

Dan willen we vanuit RKCNu nog één laatste ding meegeven: Het is onvermijdelijk dat er bij wedstrijden tegen topclubs supporters van de tegenpartij op de thuistribune zitten. Het is logisch te bedenken dat dit morgen ook het geval gaat zijn, met een uitverkocht stadion. Hoe lastig of provocerend dit misschien lijkt, laten we morgen met z’n allen als een blok achter de ploeg blijven staan. Het is een week geweest waarin via de supportersavond en de jaarcijfers bekend is geworden dat het allemaal prima gaat binnen de club. Kritiek mag, dat hoort er zelfs bij wanneer je onderaan staat, maar laten we morgen beseffen dat we weer tegen het grote Ajax mogen spelen, waar we op een regenachtige vrijdagavond niet zo heel lang geleden nog met 0-4 van Jong FC Utrecht verloren.

Kom vooral op tijd, want met de vele supporters die er niet elke week zijn is er de kans dat je plek al vroeg bezet is.

Tot morgen, en probeer er vooral van te genieten! ????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *