RKC verliest ook in Groningen

RKC Waalwijk heeft ook haar negende wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. In en tegen Groningen stond er na 90 minuten 3-0 op het scorebord na een 2-0 ruststand. Voor FC Groningen wisten Te Wierek, Benschop en Gudmundsson het net te vinden.

Helaas kunnen we wederom geen drie punten bijschrijven. Het had allemaal helemaal anders kunnen lopen. In het eerste kwart van de wedstrijd kreeg RKC via Elbers en Vente twee dotten van kansen. Zoals vaker dit seizoen, gingen deze er echter niet in. Voor RKC heeft in de afgelopen 1284 eredivisie minuten geen enkele spits een goal gemaakt. Een ongekend aantal minuten wat neerkomt op ruim 14(!) wedstrijden. Overigens bleef Quasten thuis en is ook Meulensteen zijn basisplaats (voorlopig) kwijt.

Uit een vrije trap van Hrustic kopte Te Wierek de 0-1 tegen de touwen en ‘onze’ Benschop tikte nog voor rust de 2-0 binnen op aangeven van Zeefuik. RKC kon er verder weinig meer tegenin brengen. RKC was na pauze dan ook niet bij machte om het Groningen nog lastig te maken. Leemans schoot nog een keer vanaf 25 meter net naast, maar daar bleef het dan ook bij. Gudmundsson maakte het nog erger voor de Waalwijkers door na een assist van El Hankouri de 3-0 binnen te schieten. Zo kreeg RKC andermaal 3 doelpunten tegen. Na 9 wedstrijden blijft er nog steeds 1 puntje over en in 7 wedstrijden kregen we minimaal 3 goals tegen. Door de zege van FC Emmen vorige week en de verrassende overwinning van Fortuna tegen Feyenoord, is de achterstand op de nummer 17 nu al 5 punten. Na de interland break komt Ajax naar Waalwijk. Een mooie kans om de internationale topspelers een keer live op ons fantastische gras in actie te zien. Het stadion is voor deze wedstrijd inmiddels uitverkocht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *