Voorbeschouwing RKC – ADO

Aankomende zondag staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Op Manfield Road nemen we het om 12:15 op tegen ADO Den Haag.

Smaakmaker Tahiri zijn goede wedstrijd resulteerde er in dat hij werd verkozen in het elftal van de week van Voetbal International.

We vetrokken afgelopen weekend met opgeheven hoofd uit Enschede naar huis. Na een wedstrijd met een geweldig slotstuk werd er een punt mee terug genomen naar Waalwijk: 3-3. Zoals iedereen wel weet staan we bij de meeste volgers van Eredivisie voetbal in Nederland bekend als het lelijke eendje, en zijn we gedoodverfd dit jaar te degraderen. De eerste goal die we maakte was echter van grote schoonheid en ging de wereld over. Het was de derde wedstrijd waar we grote complimenten kregen voor het vertoonde spel, maar dus eindelijk uitte zich dat ook in punten.

ADO kent ook een lastige seizoensstart. De club zag 11 spelers vertrekken, waaronder smaakmaker El Khayati, maar kreeg er slechts 4 spelers voor terug. Alfons Groenendijk zag zijn ploeg daarnaast ook nog eens de eerste drie wedstrijden van het seizoen verliezen (Utrecht thuis 2-4, PSV uit 3-1, Sparta thuis 1-2), waardoor ADO op een gedeeld laatste plaats staat. Ook het vertoonde spel is nog niet om over naar huis te schrijven, dus de verwachting is dat ADO wel eens een directe concurrent zou kunnen zijn dit seizoen.

Het wordt dus een spannende en meteen een belangrijke wedstrijd zo vroeg in het seizoen. Wanneer we de wedstrijd weten te winnen haken we aan bij de middenmoot, wanneer we hem verliezen blijven we toch onderin hangen.

Wedstrijden tegen ADO zijn vaak erg spannend. Ik kan me nog een wedstrijd in de play-offs van 2008 herinneren waar er erg veel op het spel stond maar de wedstrijd kapot werd gefloten door Nijhuis, waarna half Waalwijk ontplofte van woede. De laatste keer dat we in Waalwijk tegen ADO speelde was op 9 maart 2014, waarin een punt werd gepakt: 1-1. Voor de laatste winstpartij moeten we een jaar verder terug, in 2013 wisten we met 4-0 te winnen van ADO, een wedstrijd waarin Henrico Drost zelfs wist te scoren.

In totaal hebben we in de Eredivisie 11 keer tegen ADO gespeeld in Waalwijk, waarvan 7 wedstrijden gewonnen werden, er 1 gelijk werd gespeeld en er 3 werden verloren. Er worden zo’n 350 ADO supporters verwacht aankomende zondag.

De wedstrijd aankomende zondag staat onder leiding van Edwin van de Graaf, die afgelopen seizoen ook de uitwedstrijd bij Excelsior floot in de halve finale van de Play-offs. In die wedstrijd kreeg Stijn Spierings de rode kaart. van de Graaf wordt bijgestaan door de heren Honig en Goossens, de VAR is Edgar Bijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *