RKC pakt punt in Enschede

RKC heeft vanmiddag in de Grolsch Veste in Enschede het eerste punt van het seizoen gepakt. In een wedstrijd met een knotsgek einde werd gelijk gespeeld tegen FC Twente: 3-3.

De eerste helft was zoals de wedstrijd in Venlo twee weken geleden voor RKC, dat gegroepeerd Twente ver van de eigen goal af hield en met vlagen prima voetbal liet zien. Dit resulteerde in de 24e minuut in een fantastische goal van Tahiri, na een Tiki-Taka aanval met Quasten en Bakari, die speelde op de plaats van Sow.

Na de 0-1 probeerde Twente de druk op te voeren. Echter leverde dit in eerste instantie geen grote kansen op voor de ploeg uit Enschede. RKC kreeg zelfs nog enkele goede kansen via Bakari, die een erg sterke eerste helft speelde. De grootste kans voor Twente in de eerste helft kwam uit een standaardsituatie, waarbij Heemskerk (die speelde voor de geblesseerde Vaessen) de bal tegen het hoofd van Meulesteen bokste en de bal net naast de goal vloog. Er werd de rust in gegaan met 0-1.

Twente probeerde de tweede helft erg fel te beginnen, wat resulteerde in de eerste grote kans via Vuckic. Deze periode van druk resulteerde in een groot aantal corners voor Twente, maar waar de verdediging van RKC steeds zijn mannetje stond. Nadat RKC deze periode had overleefd kreeg het zelf een levensgrote kans op de 0-2. Maatsen had een vrije kopkans maar kopte recht op keeper Drommel. Waar Maatsen het naliet om te scoren, deed Vuckic dat wel, twee minuten later schoot hij de bal knap in de verre hoek: 1-1.

Na de 1-1 probeerde Twente de druk op RKC te houden om de 2-1 te forceren. De 2-1 leek ook gescoord te worden, echter werd de goal afgekeurd voor buitenspel. In de 78e minuut was het zowaar RKC dat weer op voorsprong kwam. Van Weert speelde Bilate in, die de bal sterk verlengde en waardoor Van Weert de 16 in kon lopen en de bal in de verre bovenhoek kon schieten: 1-2.

Logischerwijs voerde Twente de druk opnieuw op, maar met nog 10 minuten op de klok probeerde RKC de overwinning over de streep te trekken. Een paar minuten voor tijd leek het alsnog helemaal mis te gaan. Opnieuw was het Vuckic die Heemskerk wist te passeren voor de 2-2. in de 92e minuut wist Zekhnini de bal met een mooie krul zelfs voor de 3-2 binnen te schieten.

Even leek het dat RKC voor de derde week op rij met de complimenten maar zonder punten naar huis mocht. Toch bleek er nog een punt mee naar Waalwijk te gaan: Diep in de extra tijd kwam de bal in de 16 voor de voeten van Quasten, die hem binnen schoof. RKC had daarna zelfs nog kans op de overwinning, maar de ingevallen Hans Mulder schoot de bal via keeper Drommel op de paal.

Na deze spannende wedstrijd, die misschien gewonnen had moeten worden, is RKC van de hatelijke 0 punten af en wacht volgende week zondag om 12:15 de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Foto: © RKC Waalwijk
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *