Voorbeschouwing RKC Waalwijk – AZ Alkmaar

Zondagmiddag is het eindelijk weer zo ver: We mogen weer naar Manfield road, de eerste keer sinds 3 mei 2014 voor een Eredivisie duel, voor de wedstrijd tegen AZ.

Afgelopen zaterdag begon het nieuwe seizoen met een kleine domper. In Venlo werd met 3-1 verloren van VVV, dat met vlagen door de mannen van Grim werd weggespeeld. Met rust stond het slechts 0-1, waar we misschien wel uit hadden moeten lopen naar 0-3 of zelfs 0-4. De tweede helft kregen we door een afstandsschot en een (gemakkelijk gegeven?) penalty de deksel op onze neus. Toch bood de eerste helft in Venlo perspectief voor de aankomende wedstrijden.

AZ, dat vorig jaar eindigde op de 4e plek in de Eredivisie, heeft inmiddels al vier officiële wedstrijden achter de rug. In de tweede voorronde van de Europa League werd afgerekend met het Zweedse BK Häcken (thuis 0-0, uit 0-3) en afgelopen zondag werd, in de eerste zondagavond wedstrijd om 20:00, Fortuna met 4-0 van de mat geveegd.

Ook gisteravond trad AZ aan in een Europese wedstrijd, in Oekraïne werd gelijkgespeeld tegen Mariupol: 0-0, een goede uitgangspositie om het werk volgende week in eigen huis af te maken. Toch zijn er ook tegenvallers voor Arne Slot, steunpilaar op het middenveld Guus Til werd afgelopen week namelijk verkocht aan het Russische Spartak Moskou. De verwachting is dat AZ met zo’n 200 supporters naar Waalwijk af zal reizen.

RKC en AZ troffen elkaar voor het laatst in Waalwijk op 17 augustus 2013, in de wedstrijd die door AZ gewonnen werd met 1-2. Voor de laatste (thuis)overwinning op AZ moeten we terug naar 3 maart 2013, toen RKC de wedstrijd door twee treffers van Mart Lieder won met 2-1.

De wedstrijd van aankomende zondag staat onder leiding van Allard Lindhout, die we nog kennen van de thuiswedstrijd in de play-offs tegen Go ahead Eagles (0-0). Hij wordt geassisteerd door Erik Kleinjan en Maarten Ketting. De vierde official is Martin Pérez en de VAR is Clay Ruperti.

Rondom de wedstrijd zullen de jaarlijkse open dag activiteiten plaats vinden. Vanaf 11:30 zullen er op het parkeerterrein van Baardwijk verschillende kraampjes staan en waar onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar genoten kan worden van (hopelijk) het zonnetje. Daarnaast zijn er voor de jonge supporters verschillende speelactiviteiten aanwezig. Na de wedstrijd zal de gehele selectie op het parkeerterrein van Baardwijk verschijnen voor een handtekeningensessie.

Zondag spelen we ook voor het eerst sinds ruim vijf jaar voor het eerst in Waalwijk op écht gras, dus vergeet niet een keer extra diep in te ademen wanneer je het stadion binnen komt.

Foto: © SuperVakF
1 reactie
  1. Goeie voorbeschouwing!
    Maar we moeten reeel zijn: AZ is een maatje te groot. Immers, RKC start vrijwel met dezelfde 11 als de nr 8 van de KKK divisie vorig seizoen.
    442 moet RKC spelen; dat 433 na rust vorige week vond ik echt n misser omdat we gewoon te weinig kwaliteit in de voorhoede hebben
    AZ staat bekend om.zn fitheid maar miss doen de verre reis naae Mariopoel en het instorten van het dak van de kAZen wel wat met de spelers..
    Mijn voorsp: 0- 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *