RKC strijdend ten onder tegen VVV

We hebben de eerste Eredivisie wedstrijd van dit seizoen helaas niet in ons voordeel kunnen afsluiten. In Venlo ging een RKC met twee gezichten ten onder tegen VVV: 3-1.

In de eerste helft was RKC heer en meester in De Koel, Hannes wist ons 11e minuut op een 0-1 voorsprong te koppen uit een vrije trap. Ook daarna was het vooral RKC dat de bovenliggende ploeg was en grote kansen kreeg op de 0-2 en 0-3. De paal stond een treffer van Bilate in de weg, Maatsen had het vizier niet helemaal op scherp staan.

Na de thee draaiden de rollen zich volledig om. VVV was vanaf minuut één na de rust een stuk agressiever en wist goed gebruik te maken van de ruimtes die RKC op het middenveld liet vallen. Toch was het Bilate die de 0-2 op zijn schoen had, maar hij kreeg na het passeren van de doelman de bal niet op goal. In de tegenaanval schoof Soriano via een aantal Waalwijkse benen in de verre hoek.

Een aantal minuten later was het nogmaals raak, ditmaal uit een strafschop. Vaessen kwam uit om de bal weg te tikken maar raakte hierbij een VVV aanvaller, waardoor de bal op de stip ging: 2-1. Na deze 2-1 was het toch weer RKC dat de bovenliggende partij was en op zoek ging naar de gelijkmaker. Hierdoor vielen er meer en meer gaten, waarna van Ooijen de bal hard in de kruising roste en waarmee de eindstand op 3-1 werd bepaald.

Al met al zijn er genoeg aanknopingspunten uit deze wedstrijd te halen voor Grim en zijn mannen, maar zal het niveau uit de eerste helft langer vast gehouden moeten worden.

De volgende wedstrijd op het programma is de thuiswedstrijd tegen AZ, volgende week zondag om 14:30.

Foto: (c) VVV Venlo
3 reacties
 1. Tweede helft doet je steeds de das om; tegen Exc en GAE eiglijk ook zo.
  Middenveld op zich goed, maar kan het niet lang aan, zeker Tahiri niet
  Maar we kunnen ook niet verwachten dat de nr 8 van de KKK meekan..
  Moeten 4 spelers bij:
  – keeper ( Vaessen kan niet )
  – centrale verdediger
  – linksb bikkel middenveld
  -linkerspits
  Mossel, komop met dat Frenky geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *