Forum

Kaartverkoop
 

Kaartverkoop

(@pascal)
Lid

De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Ajax is vanochtend gestart. Na nog geen uur EE al uitverkocht, FF,GG,HH al bijna vol en ook voor JJ gaan de laatste 150 kaarten in de verkoop.  Problemen bij het betalen, systeemfouten etc. maakt het dat een hoop trouwe RKC supporters dalijk geen extra kaartje kunnen bemachtigen en de gloryhunters straks vooraan op de eerste rij zitten. Ieder jaar komen steeds dezelfde frustraties naar voren. Of het nu gaat om de finalewedstrijd in de play offs, of een thuiswedstrijd tegen Ajax; De trouwe supporter pist naast de pot en de successupporter is verzekerd van een plekje.

In mijn optiek moet RKC dit anders aan gaan pakken in de toekomst. Ik vond het van RKC al een mooi gebaar dat de trouwe supporter dit jaar bij het verlengen van de szk voor dezelfde prijs kon blijven zitten. Zou het niet beter zijn dat RKC gaat werken met verschillende rangen in seizoenskaarten. In feite is het nu zo dat een successupporter die dit jaar een szk heeft (bij degradatie zijn ze weer gevlogen) evenveel recht heeft als bijvoorbeeld een supporter die al 40 jaar onafgebroken een szk heeft. Waarom niet werken met verschillende type seizoenskaarten, volgens mij is dit in het systeem niet moeilijk om te implementeren. Dus bijvoorbeeld:

Aantal jaar seizoenskaart:

1 t/m 4 jaar        Bronze szk
5 t/m 10 jaar     Zilvere szk
10 t/m 20 jaar   Gouden szk
20+ jaar               Platinum szk

Bij kaartverkoop op dag 1 eerst mensen met platinum, dag 2 goud etc. etc.

Op deze manier krijgen mensen die RKC al trouw jaren bezoeken de eerste keus en mensen die nu maar een szk hebben genomen omdat ze een jaartje (hopelijk langer) eredivisie spelen de laatste mogelijkheid. Alles wat overblijft daarna vrije verkoop. 

Citeren
Topic starter Geplaatst : 30/09/2019 11:44 am
Deel: