Forum

Uitwedstrijden
 

Uitwedstrijden

RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Niets is mooier dan een mooie awayday met veel mede supporters. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat meer mede supporters de reis naar het uitvak zullen maken om ons RKC te ondersteunen?

Citeren
Topic starter Geplaatst : 10/09/2019 11:23 pm
(@pascal)
Lid

Sponsoren zoeken die de busreizen naar de wat 'minder aantrekkelijke' uitwedstrijden willen sponsoren, waardoor je enkel maar het wedstrijdkaartje hoeft te kopen. Dus dan praten we bijv. over de uitwedstrijden naar Heerenveen, Heracles, Fortuna, PEC Zwolle, AZ etc.   Mogelijk dat er dan iedere uitwedstrijd standaard al 2/3 bussen kunnen rijden excl auto's.  Dit kan wellicht ook resulteren tot het realiseren van voordelige prijsafspraken met busmaatschappijen.  
Dus bijvoorbeeld Sponsor A,B en C sponsoren de busreis naar pakweg AZ of er nu 50 man gaan of 400. 

Bij potjes tegen de top 3 en W2 zal dit niet nodig zijn omdat er dan altijd al wel wat aantallen meegaan. 

Ik weet dat ze dit bij de kruiken een aantal jaar geleden ook gedaan hebben om de uitsupportersaantallen omhoog te krijgen. Of dat nog steeds gebeurd weet ik niet, maar daar zijn de uitsupportersaantallen sindsdien wel flink toegenomen. 
Standaard een mannetje of 150/200 meenemen moet voor ons ook mogelijk zijn. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2019 1:13 pm
(@lucas-paulides)
Lid Redactie Supporter

Inderdaad bij onze zuiderburen uit Tilburg kijken is helemaal geen gek idee. Wat ook niet helpt is de verandering van speeldag (vrijdagavond hield ik zelf graag vrij: of thuis kijken of mee).  En de KKD is gewoon veel toegankelijker. Ik ben zelf een potje of  6 totaal geweest en 2 daarvan met de bus. Ga liever zelf met de auto. Dat gaat in de eredivisie niet altijd. En het is ook een cultuur omslag binnen de supporters. We hebben nu weer minimaal 5k in het stadion. Maak het voor nieuwere supporters ook aantrekkelijker om met de bus mee te gaan. 

En beloon meegaan. Kijk naar vorig jaar waar veel succes-supporters ineens meekonden naar GAE-uit omdat er dus mensen waren die helemaal nooit bij RKC kwamen die ineens mee wilde (En veel te veel kaarten per persoon kochten). Laat een punten systeem werken. Waarbij je voorrang krijgt als het er echt om gaat. Maar dat zou misschien RKC kunnen monitoren samen met de SV.

 

Overigens ben ik heel benieuwd hoeveel supporters er meegaan elke wedstrijd. Iemand die dat hier het komende jaar wil delen? (Die dat ook weet.)

Dit bericht is 5 jaar geleden aangepast door
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2019 1:49 pm
(@pascal)
Lid

Een beloningssysteem wordt inderdaad ook gebruikt bij andere clubs. Dan scoor je punten door mee te gaan naar uitwedstrijden.  Opzich een prima systeem, maar weinig toegevoegde waarde denk ik. Eerder voor de grote clubs in NL die steevast uitverkochte uitvakken hebben.  RKC  heeft maar incidenteel uitverkochte uitvakken (bijv. W2 uit of misschien een belangrijke play-off wedstrijd). Hierdoor heb je vrijwel niets aan een beloningssysteem aangezien je toch wel bij 95% van de wedstrijden kunt zijn of je het kaartje nu op de eerste of laatste verkoopdag koopt. 

Wat uitsupportersaantallen betreft; Pagina's als Awaydays NL (FB/Insta/Twitter) delen deze gegevens iedere week voor alle wedstrijden in de Ere/KKD

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/09/2019 3:46 pm
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Een paar seizoenen geleden al eens aandacht aan besteed, maar dit lijkt mij het moment om door te pakken. Komende wedstrijd met +- 500 man naar Arnhem, dat is voor RKC een prima aantal. Complimenten naar de club en de supporters, zij proberen beide de awayday meer en meer te promoten wat zijn vruchten lijkt af te werpen. 

Dan lijkt het mij nu een kwestie van doorpakken om ervoor te zorgen dat er structureel meer mensen meegaan naar uitwedstrijden. De club heeft hier een groot aandeel in, maar ook de supporters kunnen hier wat in betekenen. 

Dit hoeft niet moeilijk te zijn, dit kan ook klein, post wat sfeerfilmpjes van het uitvak ala GelelegerTV tijden. Zo stimuleer je mensen om ook eens mee te gaan met een awayday. Laat de liederen de hele pot door het stadion heen galmen. 

Ik weet het, een goed voorbeeld geven begint bij jezelf, maar helaas kan ik door vakantie zelf niet aanwezig zijn komende 4 weken.

Laat de awaydays weer leven!

 

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 25/08/2022 1:07 pm
(@basbrok)
Lid

Ik wil de pret niet drukken en vind brainstormen altijd een groot goed. Maar denk oprecht dat de beloningssystemen die hierboven bedacht worden voor RKC-begrippen nog een stap te ver zijn.

 

Wellicht zijn het nog de naweeën van de fles azijn die ik opengetrokken heb voor het beoordelen van het transferbeleid, maar ik zie weinig in een beloningssysteem waarmee er voorrang verkregen kan worden.

 

Immers: bij RKC is er -op dit moment- maar zelden sprake van een uitverkocht uitvak. Daarnaast moeten we ons niet laten verblinden door het aantal fans bij Vitesse, dat was een actie-wedstrijd.

En ik juich het toe dat er door bepaalde acties bepaalde wedstrijden goedkoper aangeboden kunnen worden. Ik ben echter iets meer voorstander van een optie waarbij nagenoeg elke uitwedstrijd gedrukt wordt in prijs. 

Maar uit ervaring weet ik ook: je moet ergens je marge op pakken, dat moet op je buskaartje of op de drankverkoop. Anders is het simpelweg niet te bolwerken.

 

Overigens is er wel een vorm van beloningssysteem dat ik nog wel zou ondersteunen, maar dat lijkt me te complex voor RKC. Dat is namelijk een variant zoals je bijvoorbeeld bij een supermarkt ook punten spaart voor van alles. Dat je bij "X-aantal punten Y% korting krijgt in de fanshop" of "bij X-aantal punten € Y aan dranktegoed" krijgt. 

Maar registreren voor voorrang op kaarten zie ik weinig in.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 31/08/2022 5:28 pm
Deel: