Forum

RKC Waalwijk - Ajax
 

RKC Waalwijk - Ajax

Pagina 2 / 2 Eerste  
(@garrythewinger)
Lid

Beetje off topic, maar wel actueel gezien het hele One Love-gebeuren. Het viel me zaterdag op de tribune weer op dat spelers regelmatig werden uitgescholden met 'homo'. Ik hoor het vaker en vind het altijd zo enorm treurig. Ik kan me nog wel herinneren hoe Bas Roorda ooit in een groen keeperspakje massaal werd toegezongen met 'Kermit de Flikker'. Dat waren andere tijden. Maar kom op, het is 2022... Laten wij dan dat vriendelijke kleine clubje zijn waar écht iedereen welkom is. Brabantse gezelligheid en gastvrijheid, enzovoorts. Toch?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 9:34 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Genoten van het voetbal in de eerste helft. Wat een drive van de mannen en wat een kansen heb je gekregen. 
Uiteindelijk wordt je overklast door de individuele kwaliteiten van Ajax, is geen schande, wel zonde. 

Lutonda heeft de drive, dat zeker, maar hielp hoogstpersoonlijk meerdere kansen om zeep door zijn gestuntel. Lutonda maakt stappen, maar mis beuker Alex op de linksback. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 9:34 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@rkcw De eerste helft was Lutonda defensief vrij goed. Hij kan het goed belopen en kan daardoor lastig zijn voor een buitenspeler, zeker eentje waar geen snelheid meer inzit. Het lijkt ook dat Lutonda beter is als hij met minder ruimte in de rug speelt en Buijs vlakbij. Maar hij kan niet voetballen, zijn loop acties zijn meer dan prima maar zo snel hij de bal heeft doet hij praktisch altijd het verkeerde. Schiet op goal als er 2 man vrij voor de goal staan, loopt zich vast op 3 man, maakt mislukte acties als er mede spelers  vrij staan, valt over de bal of zijn eigen benen etc. 

Wat dat betreft kan hij veel leren van Lelieveld die niet de diepgang en snelheid heeft, maar wel makkelijk voetbal. Lelieveld weet altijd de vrije man te vinden en maakt praktisch altijd de juiste keuze aan de bal. Lelieveld voetbalt simpeler. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 10:10 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

@garrythewinger 

Of met z'n alle niet zo snel op de teentjes getrapt zijn. Lekker meegaan in de deugmaatschappij waar je moet letten op alles wat word gezegd, dat vind ik pas treurig. Ik doe overigens zelf niet mee met dit soort uitingen, vind het ook onnodig en mij zal je het dus niet horen zeggen.

Dat een kleine groep dit scandeert betekent natuurlijk ook niet dat een homo zich niet thuis mag/kan voelen in ons stadion. Denk dat een groot gedeelte van deze kleine groep aan het einde van de wedstrijd prima een biertje kan drinken met iemand die op hetzelfde geslacht valt.

Uiteindelijk komen we allemaal voor hetzelfde, onze mooie club supporten!

 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 10:32 am
(@garrythewinger)
Lid

@rkcw Er is nog een wereld te winnen, dat is wel duidelijk

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 11:00 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@rkcw Dat heeft niks met deugen of ander onzinterm te maken. Homofobie is gewoon een probleem in het voetbal. Het is triest dat zelfs bij onze familiare club er nog onderontwikkelde mensen zijn die menen daar mee te moeten schelden. Schelden is sowieso kansloos, maar dit soort zaken en ook racistische spreekkoren moeten we gewoon niet willen. Je kan je punt ook maken zonder dat soort fratsen. Dat heeft niks met deugen te maken, maar met opvoeding en fatsoen. Ik ken genoeg homoseksuele RKC supporters wiens dag door hun mede supporters wordt verpest op deze manier. 

 

En deugmaatschappij? Daar is totaal geen sprake van. Blijkbaar staat deugen gelijk aan wat we vroeger simpele normen en waarden noemde. Het probleem zijn kansloze en hersenloze types die menen alles maar te moeten zeggen en dat niet op een normale manier kunnen doen. Als je de scheidsrechter slecht vind fluiten kan je ook boe roepen, of voor mijn part roep je KNVB maffia oid. Hoef je geen gender, racisme oid voor bij te halen. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 12:08 pm
(@gekke-gerritje)
Gerritjuh is gek jonguh!

Pfff zelf hier die treurige gender discussie, die kleine groep moet eens stoppen met de rest hun mening/wil op te leggen. 

Iedereen is welkom vind ik ook wat discutabel, zeker als je zoals zaterdag fijn in je Ajax shirt op EE komt zitten en duidelijk hoorbaar juigt. Hierin hebben de veiligheid mensen ook een negatief aandeel want die moeten zo iemand gewoon de toegang weigeren. Ga lekker op JJ zitten met al die fijne regio Ajax supporters die doen alsof ze in t uitvak zitten.

Het was gewoon weer treurig gesteld wat dat betreft.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 12:39 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@gekke-gerritje Dat er supporters van Ajax tussen de RKC supporters zitten is een heel ander verhaal. Dat moet inderdaad niet kunnen. Maar heeft niks te maken met het feit dat er onderontwikkelde types tussen zitten met homofobe en andere stupide uitlatingen. Heeft ook niks te maken met een gender discussie, eerder met een gebrek aan opvoeding en normen en waarden. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 12:43 pm
(@gekke-gerritje)
Gerritjuh is gek jonguh!

Tsja ik zit altijd aan de zogenaamde rustige kant van EE maar in t heetst van de strijd roep je allemaal wel eens wat verkeerde dingen als je hoog in je emoties zit. Kijk je gaat er dan echt niet over nadenken en roepen Hee scheids zak patat. Iedereen weet hoe t gaat

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 12:51 pm
(@basdon)
Lid

Ik zit ook altijd aan de “rustige” EE kant maar je hebt er af en toe wel van die gefrustreerde mannen bij die thuis niet te zeggen hebben en dan uit het niets hun frustratie er luid uit gooien…. Zolang er maar niet met ziektes gegooid wordt vind ik het prima….ze zetten vooral zichzelf voor gek 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 1:30 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

@basdon Je mag de scheids best zak patat noemen om het zo te zeggen, maar zaken als homo, ziektes, racisme etc hoort gewoon niet. We zijn geen Ado Den Haag of FC Den Bosch. We zijn een club waar je met je kinderen fijn naar toe kan. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 1:35 pm
(@dejanrkc)
Lid

Een prima eerste helft gespeeld, complimenten daarvoor! Tweede helft zag je dan toch het verschil tussen Ajax en de rest van de Eredivisie. Ze voetbalden niet eens goed, maar puur door individuele klasse trekken ze uiteindelijk de wedstrijd vrij makkelijk over de streep.

Lutonda en Clement vielen mij positief op. Speelden beiden een erg goede wedstrijd. Lutonda was zeer dreigend en stond ook verdedigend zijn mannetje. Clement was erg gevaarlijk op het middenveld, hield op de juiste momenten het overzicht en had een aantal geslaagde dribbels. Verder viel het mij op dat Gaari met enorm veel zelfvertrouwen speelde en meestal de juiste keuze maakte (behalve eerste helft de te korte pass naar Anita), ben blij om te zien dat er eindelijk ontwikkeling is te zien bij hem.

Tegenvallen vond ik Vd Buijs. Aantal keer slechte lange ballen gegeven en ook verdedigend wat gaten laten vallen. Verder was de communicatie tussen hem en Lutonda niet goed, waardoor het een aantal keer misging met rugdekking geven aan Lutonda. Ook Bel Hassani had een mindere dag, maar komt ook voornamelijk omdat hij door Ajax vakkundig uit de wedstrijd werd gespeeld.

De komende weken worden erg lastig, ben bang dat we weinig punten gaan halen. Gelukkig hebben we nog een kleine marge met de onderste plekken. Key voor de komende weken wordt om niet bang te zijn voor de tegenstanders, tegen Twente moeten we gewoon vrijuit spelen en hopen dat dat goed uitpakt. Een punt lijkt me het hoogste haalbare, dan zien we tegen AZ wel verder.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24/10/2022 2:08 pm
Pagina 2 / 2 Eerste  
Deel: