Forum

RKC Waalwijk - Ajax
 

RKC Waalwijk - Ajax

Pagina 1 / 2
Robbert_15
(@robbert_15)
Lid

De pot tegen Ajax voor de deur, die hebben even huisgehouden tegen Excelsior, maar ik geloof nooit dat daarmee het gerommel in Amsterdam voorbij is. Kunnen we net als tegen PSV ons doelsaldo beschermen en kijken met uitbraken om wellicht een puntje te stelen?

Het stadion lijkt volledig uit verkocht te raken, gisteren waren er nog 96 kaarten AA beschikbaar volgens de site.

Josefzoon zat nog niet bij de selectie dus verwacht hem ook niet komende wedstrijd, het lijkt me dan ook sterk dat de opstelling zal wijzigen tov de afgelopen weken.

Mijn voorspelling 1-2 

schat ajax toch een stuk hoger ondanks de troubles, maar hoop vooral dat we geen afslachting krijgen zoals excelsior en Utrecht deze ronde te verwerken kregen.

 

Citeren
Topic starter Geplaatst : 17/10/2022 12:07 pm
Pascal
(@pascal)
Lid

Zolang mogelijk in de wedstrijd blijven en maar kijken wat er te halen valt. De resultaten van RKC zijn er nu zo naar dat je haast echt begint te geloven in een stuntje. Ik hoop daarom ook dat we (zonder naïef te worden) ook hoger druk durven te zetten. Napoli en Liverpool zijn natuurlijk van hele andere orde, maar die ploegen bewezen wel dat dat de beste manier is om Ajax te bestrijden. Het zal ook een verrassingseffect hebben denk ik. En wordt je 3x makkelijk onder de hoge druk uitgespeeld kun je nog altijd kiezen voor Plan B en kiezen voor een 'laag blok' waar Oosting eigenlijk in de wedstrijden tegen de top-3 altijd voor kiest. Ook in de lucht liggen kansen voor Kramer tegen Timber/Blind. 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/10/2022 1:15 pm
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Ajax is achterin erg kwetsbaar, daar liggen met spelers als Lobete en Bel Hassani zeker mogelijkheden. 

Verder is het een kwestie van achterin alles dichthouden en hopen dat die paar kansjes die je zeker gaat krijgen binnen vallen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/10/2022 9:18 pm
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@bakari vrijuit spelen, weinig te verliezen lijkt mij, achterin is Ajax niet al te zeker inderdaad...

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 20/10/2022 11:55 am
Sno
 Sno
(@sno)
Lid

Voorspellingen?

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/10/2022 2:39 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Ik denk dat we het Ajax lastig gaan maken vandaag maar denk niet lastig genoeg, 1-2

Ik hoop op een vroege voorsprong, zodat we met wat ruimte kunnen spelen, denk ook zeker na afgelopen woensdag dat ze erop gebrand zijn vanavond.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/10/2022 2:45 pm
Sno
 Sno
(@sno)
Lid

Het wordt een 5-4-1 opstelling 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/10/2022 5:40 pm
Sno
 Sno
(@sno)
Lid

Zonde jongens…

Eerste helft zat kansen gehad. Jammer dat het een beetje een geflatteerde uitslag is.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/10/2022 9:26 pm
SemperFi
(@semperfi)
Lid

Bij het zien van de opstelling dacht ik in eerste instantie, wat doet onze professor nu weer, Oukili ipv Lobete.... Maar in de eerste helft pakte het 'gameplan' van onze professor perfect uit en hebben we kunnen genieten van een prachtige 1e helft. Zowel qua voetbal als qua strijd. Alle lof en complimenten daarvoor. In de tweede helft kwamen we eigenlijk niet meer aanbod en liet een tweetal ajax spelers (Brobbey en Berghuis) hun ware klassen zien waardoor het geflatteerd 1-4 is geworden. Ook een punt van kritiek vind ik wel de wissels dit keer. Ten eerste kwamen die pas na de 3-1 en persoonlijk vond ik dat je na de 1-2 al had moeten brengen om 'iets te kunnen doen'. Ten tweede snapte ik niet dat zowel Bel Hassini als Clement werden gewisseld, had dan Oukili eruit gehaald. Al het voetbal werd daardoor direct uit het middenveld en uit de ploeg gehaald en gingen we lange bal spelen. Dit resulteerde nog wel bijna in de 2-3, maar Ajax heeft echter ook nog een hoop kansen gemist. Ik heb enorm genoten van Lutonda zijn drive, gelachen om zijn duikelpartijen en gehuild soms om zijn verdedigend werk (laat berghuis bij de 0-1) bijvoorbeeld volledig lopen. Het zelfde geld voor Gaari, bij vlagen echt goed, soms aan de bal vreselijke passing en ook hij komt weer door het middenweg (1-2). Adewoye verliest 2x een duel van brobbey die hij in mijn ogen niet aan moet gaan maar er gewoon voor blijven. 

Desalniettemin trots op onze jongens. De schaamte van de wedstrijd tegen de treffers voel ik iig niet meer na deze wedstrijd.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/10/2022 9:36 pm
Willem
(@willem)
Lid

Adewoye speelde heel goed tot aan die 2 duels met Brobby

Gaari was een ramp, waarom pak je al een kaartnin de eeste minuten op zo’n plaats. Voor de rest van de wedstrijd heeft ie weinig tot niks goed gedaan. vaessen had een paar goede reddingen maar had zeker 2 schoten moeten hebben, zeker in de korte hoek. Waarom niet eerder gewisseld met Kuijpers voor Oukili? Tweede helft met Wijndal ipv Blind meer snelheid bij Ajax

Jammer gemist punt

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/10/2022 10:36 pm
Snob
 Snob
(@snob)
Lid

Ik vond Gaari eigenlijk best prima spelen, na die kaart. Kon ook niks aan de doelpunten doen volgens mij.

Verder valt het me op dat Vaessen echt vooruit gaat op voetballend vlak, tussen de palen is ie al langer betrouwbaar.

Nog een meevaller: Lutonda. Veel dreiging & loopvermogen. 

Verder jammer van de uitslag, maar mooie pot gezien. Schitterende doelpunten van Ajax zeg.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/10/2022 1:35 am
Lucaa0416
(@lucaa0416)
Lid

Goede eerste helft zeg, jammer dat we tweede helft werden overlopen....

Wat mij verder opviel...we hebben 6x gewisseld. Bakari, bakkali, vroegh, josefzoon, lobete, kuipers.

Hopelijk geen consequenties.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/10/2022 9:17 am
Bakari
(@bakari)
Manusje van alles

Een geflatteerde 4-1 waar in de 2e helft de bekende zwakke plekken je gewoon opbreken. De 1e helft heeft RKC zich gigantisch tekort gedaan door maar 1 keer te scoren, de ruimtes op links waren gigantisch maar er werd helemaal niks mee gedaan. Maar goed daar mogen we niks over zeggen. Clement was de beste man bij RKC en ook Kramer, Anita, Lelieveld en Oukili speelde een goede pot. Vaessen zag er bij 2 goals niet goed uit, zeker de 4-1 mag nooit zo in de korte hoek binnenvallen. Maar zijn spelhervattingen waar deze keer weer wel goed. 

De wissels van Oosting waren ronduit bizar. Dat je na de 2-1 wat wilt forceren en op jacht gaat naar de 2-2 is begrijpelijk, maar dat doe je niet bij de 3-1, dan is het vragen om een pak slaag. Zeker omdat de defensie zwak is, waarom Buijs er af moest en Gaari bleef staan is gewoon onbegrijpelijk. Buijs speelde een aardige pot, Gaari was ronduit zwak. 

Achteraf en terechte nederlaag, met het gevoel dat een puntje mogelijk was. Hopelijk komt er defensieve versterking in de winterstop.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/10/2022 10:03 am
BasBrok
(@basbrok)
Lid
Geplaatst door: @lucaa0416

Goede eerste helft zeg, jammer dat we tweede helft werden overlopen....

Wat mij verder opviel...we hebben 6x gewisseld. Bakari, bakkali, vroegh, josefzoon, lobete, kuipers.

Hopelijk geen consequenties.

Heeft geen consequenties. De wissel Bakari voor Lelieveld was een "witte wissel", omdat Lelieveld een hoofdblessure had door die bal die vlak voor rust tegen zijn hoofd geschoten werd.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/10/2022 11:11 am
Lucaa0416
(@lucaa0416)
Lid

@basbrok 

Ok, gelukkig!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/10/2022 11:20 am
Pagina 1 / 2
Deel: