Forum

RKC - Fortuna
 

[Opgelost] RKC - Fortuna

Pagina 2 / 2 Eerste  
Bram
 Bram
(@bram)
Oprichter Redactie Supporter

@robbie-van-der-kaay

 

Ik kan eigenlijk niet anders dan het helemaal eens zijn met deze analyse bij elke speler. Prima verwoord hoe het is.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 12:01 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Ik laat mijn analyse vandaag achterwege en dat is misschien maar beter ook. Komend weekend schiet Min er 4 in tegen Vitesse.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 12:08 am
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Het was echt poep vanavond gauw vergeten hopelijk kunnen we de stront aanstaande weekend wegspoelen met een mooie overwinning. 

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 28/01/2021 12:13 am
(@pascal)
Lid

Ik heb het al vaker gezegd, maar RKC herbergt een selectie van SCHIJNkwaliteit. Veel leuke namen die allen in deze belangrijke fase niet spelen. John altijd geblesseerd, Anita om onduidelijke redenen er niet bij en Vd wiel is triest genoeg natuurlijk een bekend verhaal. Tel daarbij op dat veelbelovende talenten als Efmorfidis, Ngonge geblesseerd zijn en wat er overblijft is een selectie van een gedoodverfde degradatie kandidaat. Dit resulteert erin dat Vd Venne als valse rechtsbuiten moet acteren in degradatiekrakers, goed voor het zelfvertrouwen van Sow, Damascan etc.

Namen als John, Anita, Vd Wiel , klinkt allemaal leuk, maar geen van allen speelt. De breedte van je selectie en een nummer 9 die doelpunten maakt, bepalen je positie op de ranglijst, dat bewijst zich elk jaar.

Giakoumakis die VVV in z'n eentje in de Eredivisie houdt en al meer doelpunten heeft gemaakt dan de hele selectie van RKC bij elkaar. En wij komen aanzetten met Stokkers, Min en als voortaan derde in de rangorde (?) Damascan. Voor de rest stelt VVV niks voor, maar een goede spits zorgt voor punten bewijst zich weer.

RKC heeft leuke voetballertjes, maar geen kerels. Grim die elk interview blijft herhalen ‘dicht bij zichzelf en het voetbal te willen blijven’, maar als het met leuk voetbal niet lukt is het toch handig een plan B te hebben.

Het is nog niet te laat. En laten we aub gewoon blij wezen met een trainer van het kaliber Fred Grim, maar er moet toch echt kwaliteit bij voorin en op de RCV. Enigste wat Grim hoeft te doen is soms de heilige graal ‘voetbal’ even loslaten en RKC zich leren wapenen tegen fysiek spel. En wat eerder wisselen mag best. Je kunt je ook afvragen of een driedubbele wissel in één moment bijdraagt aan het behouden van automatismes in het veld. Veel gebrei en (verkeerde) tikkies terug, bij Bakari niet de eerste keer gister. Ik herinner me nog WII vorige week zondag in de eerste helft..

Mo, er moet een spits bij. Nee, geen onverantwoorde risico’s en ja dat zal wat kosten, maar een jaar langer Eredivisie levert veel meer op!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 10:48 am
DrDoom reageerde
(@rogiera)
Lid
Amen.. de spijker op zijn kop
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 11:12 am
(@caramba)
Lid

Het was een wedstrijd gisteren die je al kon voorspellen. De eerste helft was aardig, op een gegeven moment 66% balbezit, maar wel minder schoten (op doel) dan de tegenstander. In de 2e helft weet de tegenstander hoe je speelt en dat je toch niets anders gaat doen, waardoor je vanaf minuut 1 in de tweede helft zag dat het weer de verkeerde kant op ging. Ik ga niet roepen dat het bestuur weg moet of dat er een trainer weg moet, want dat dat verschil brengt, daar geloof ik niet in. 

Een persoonlijke beoordeling laat ik deze keer achterwege, omdat ik vind dat er best wat te maken valt met de selectie die je hebt, je moet je elftal alleen laten spelen naar de kwaliteiten die je (niet) hebt.

 

Verdediging:

De eerste goal begon met een ongelukkige uittrap van de keeper, maar een beetje solide verdediging lost dit voor hem op. Vleugelspelers worden voorbij gelopen en gaan naar mijn mening te vaak naar voren met alle gevolgen van dien (gaten in de verdediging). Als je mee naar voren gaat moet het iets opleveren, en dan heb ik het niet per defenitie over een goal, maar wel over dreiging en het creeëren van kansen.

 

Middenveld:

Op dit moment heb je natuurlijk last van de afwezige Anita, dat is heel vervelend, maar gisteren stonden er 3 spelers op het middenveld, allemaal meer van hetzelfde. 3 spelers die het moeten hebben van een creatieve gedachte, van de techniek. Schoten op doel komen niet of zelden, en als ze al worden gelost zijn ze zelden overtuigend (natuurlijk is de bal op de paal van Tahiri goed geplaatst, maar van een vlammend schot was geen sprake).

 

Aanval:

Heb je de spelers niet om 4-3-3 te spelen, doe het dan ook niet. Als je er aan beide kanten niet langs komt dan moet je toch snel kunnen zien dat je het dan niet moet proberen. Van der Venne als buitenspeler neerzetten is hetzelfde als een paard naar een schapenkeuring sturen, bij voorbaat zinloos. Dat ligt niet aan de speler, dat ligt aan het feit dat je hem moet gebruiken met de kwaliteiten die hij heeft.  Typerend vond ik de (terechte) boosheid bij Stokkers bij zijn wissel. In plaats van hulp in de spits wordt hij 1 op 1 vervangen door een collegaspits.

 

Mijn inziens heb je spelers nodig als in het verleden een Chevalier, iemand die gebrand is om die bal op goal te rammen en dan soms maar een beetje egoistisch is. Het is nu vooral rondspelen en de bal over de doellijn willen combineren. Waarom in een 2e helft geen 5-3-2 of 4-4-2 spelen? De reden dat je in de slotfase een goal maakt is omdat je dan je systeem omgooit omdat je dan 2 spitsen hebt rondlopen en omdat je een speler van 1.90 inbrengt. De tegenstander staat hierdoor tegen de muur en je krijgt een legio aan goede kansen.

 

Om met een positieve noot af te sluiten: we staan nog boven de gevarenzone, en als je dat over de streep trekt dan heb je het gewoon goed gedaan.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 1:10 pm
(@mitbo)
Lid

Iedereen roept hier om een spits en ik hoop dat ze een stunt uithalen met een goede naam, maar noem eens een spits welke RKC voor een heel klein bedrag kan binnenhalen en die er de rest van het seizoen nog 10 gaat scoren?

 

Elke club in de eredivisie wil die spits hebben en VVV heeft gewoon een gelukstreffer.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 1:40 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

@mitbo

 

Als je mij het salaris van Mo Allach betaald, kom ik met spitsen.

Hij wordt toch geacht lijstjes te hebben? 

Volgens mij zit Janus van Gelder weer thuis, benader als RKC hem eens, echte clubman die al veel talenten voor RKC heeft gescout.

Maar ik heb ook in de voorbereiding van dit seizoen  (en volgens mij ook vorig seizoen) de namen van de Excelsior-spitsen genoemd, Omarsson en Swarts.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 2:05 pm
copi
 copi
(@copi)
Lid

Is het huidige RKC Eredivisiewaardig? Zo ja, Zet de trainer dan maar aan de weg. Zo niet, laat hem dan maar zitten waar die zit, want aan een dood paard trekken heeft geen zin. Maar de trainer blijft wel waar die is omdat hij en de directeur de beste maatjes zijn. Wie gaat nu de Eredivisie in na promoveren  zonder behoorlijke versterkingen. Ze moeten geweten hebben dat RKC er keihard uit zou vliegen. Maar de KNVB lag dwars. Tja pech. Het uitgangspunt was denk ik, dat ze de mening hadden dat RKC het beste zou gedijen in de Eerste divisie. Niet zo op de tenen hoeven te lopen en vanuit die positie kijken wat er mogelijk was. Ik kan er niks anders van maken. En versterkingen aantrekken in de vorm van enigszins versleten en volgevreten vedettes die het allemaal wel gezien hebben is ook niet de juiste weg om boven de streep te blijven. Als het zo blijft zoals het is dan moge God de greep zegenen.

Dit bericht is 3 jaar geleden aangepast door copi
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 2:14 pm
DrDoom reageerde
(@mitbo)
Lid

@Luc

Spitsen die RKC kan betalen, voor Omarsson of Zwart kosten allebei minstens 500k en dat gaat RKC niet betalen.

Ik heb het niet over Allach, ik vraag me alleen af wat jullie in gedachte hebben...

Dit bericht is 3 jaar geleden aangepast door mitbo
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 2:18 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Frank heeft meerdere malen aangegeven dat als er een speler gehaald kon worden waarvan ze zeker zijn dat hij RKC in de ere kan houden, hij daar wel 1 miljoen voor over heeft. Tja, soms moet je een gok nemen om resultaat te halen, zie oa VVV.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 2:21 pm
Starbuck
(@starbuck)
Lid

Ik lees het hierboven vaker en ook ik mis vaak de drive, de echte wil om ten koste van alles te winnen. Het voetbal is keurig verzorgd, maar het leidt meestal nergens toe. Een beetje het Ajax onder Frank de Boer, veel balbezit en weinig dreiging. En altijd maakt er wel iemand een foutje achterin, waardoor je vanzelf het deksel op de neus krijgt. We missen routine, karakter en slimheid in de ploeg. In het verleden waren er altijd wel van dit soort speler bij RKC, mannen zoals Van Wanrooij, Petrovic, Schops, Fuchs enz. die goed konden voetballen, maar ook niet te beroerd waren om een schop uit te delen. Nu vooral jonge jongens, maar wie is de leider in het veld? Anita, Lamprou? Maar verder..?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 28/01/2021 5:53 pm
Kees Brands reageerde
(@pascal)
Lid
Geplaatst door: @mitbo

Iedereen roept hier om een spits en ik hoop dat ze een stunt uithalen met een goede naam, maar noem eens een spits welke RKC voor een heel klein bedrag kan binnenhalen en die er de rest van het seizoen nog 10 gaat scoren?

 

Elke club in de eredivisie wil die spits hebben en VVV heeft gewoon een gelukstreffer.

Elke club zoekt inderdaad zo'n spits, maargoed wie niet waagt...

PEC toonde interesse in Druijff, gaat uiteindelijk naar Mechelen maar zij proberen het wel. Als PEC het kan proberen moet RKC het ook wel lukken. 

De namen van Veldwijk, Te Vrede en Braken zingen rond bij FC Emmen, kaliber spitsen die beter zijn dan Stokkers. 

9 vd 10 keer krijg je 0 op het rekest, maar bij dat soort spelers hoor je wel dat clubs als Emmen, VVV etc geïnteresseerd zijn, maar zelden tot nooit RKC. Proberen kan altijd toch..

 

@luc

Inderdaad, heb het Frank nog horen zeggen na de situatie van Vd Boomen vorig jaar tijdens de supportersavond; als RKC de garantie heeft dat zij met een speler in de Eredivisie blijven trekken ze de portemonnee al is het een miljoen. 
Maar dit soort teksten raken kant noch wal. Zoiets kun je makkelijk zeggen want met geen enkele speler heb je die garantie, zelfs niet al haal je Messi naar Waalwijk. Garanties heb je nooit in de voetballerij. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 29/01/2021 10:25 am
Pagina 2 / 2 Eerste  
Deel: