Forum

RKC - Fortuna
 

[Opgelost] RKC - Fortuna

Pagina 1 / 2   Laatste
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Zeer belangrijke wedstrijd aanstaande woensdag, de thuiswedstrijd tegen Fortuna.

Fortuna doet het de laatste tijd behoorlijk goed, ze missen wel hun aanspeelpunt voorin woensdag.

Hoe schatten jullie onze kansen in?

We hebben het lastig tegen concurrenten, wat zal het fijn wezen als we die trend eens weten te doorbreken!

 

Citeren
Topic starter Geplaatst : 25/01/2021 10:12 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Komende woensdag is onwijs belangrijk en zal het kantelpunt zijn voor dit seizoen. Verliezen betekent definitief strijden tegen Willem II, Ado en Emmen tegen degradatie. Winnen betekent aanhaken bij de overige clubs in het rechterrijtje en verder afstand nemen van de onderste plekken. 

Balen is dat Fortuna in goede doen is en RKC bijna nooit presteert tegen directe concurrenten. 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/01/2021 10:29 am
Ton1989 reageerde
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Ontzettend belangrijke match.

Zoals hierboven aangegeven wordt hier bepaald of we aanhaken bij VVV en Fortuna of dat we inderdaad met Emmen, ADO en WII om de degradatieplekken moeten gaan strijden....

De eerste helft in Sittard biedt zeker wel hoop, maar als Ultee zijn mannen weer neerzet als in de tweede helft wordt het zeer lastig.

Op één of andere manier zijn we (lees: Grim) tactisch niet staat tegen dergelijke spelopvattingen te strijden.....

Het gemis van een extra CV, die voetballend het vermogen heeft het missenveld te versterken is het belangrijkste.

Dat zou Anita kunnen doen, je krijgt dan het Vitesse model, waar Bazoer deze taak heeft.

Opstelling;

Lamprou

Gaari Meulensteen Touba Lutonda

Anita

Ahzil Venne Tahiri

Stokkers Sow (of Damascan)

Af dus van de 4-3-3 en op naar een 5-3-2, maar dat zal Freddy wel anders zien....

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/01/2021 10:59 am
Ton1989 reageerde
(@ben-rienstra)
Lid

Ik ben heel benieuwd. In mijn ogen heeft rkc zich onnodig in deze lastige positie gewerkt. Het word hoogste tijd om te winnen om niet in de (hierboven omschreven) gevarenzone te belanden. Helaas werden eerdere wedstrijden tegen Fortuna, Ado en Willem2 allen niet gewonnen waardoor een overwinning nu echt noodzakelijk is.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/01/2021 1:11 pm
Ton1989 reageerde
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Het is inderdaad een belangrijke pot. Eigenlijk het begin van een erg belangrijke reeks.

Vitesse krijgen we zondag nog tussendoor, maar de wedstrijden daarna zijn:

PEC-uit
Emmen-thuis
Heracles-thuis
ADO-uit

Ik ben het daarom niet met bovenstaande berichten eens dat wanneer er woensdag verloren wordt meteen alles gitzwart is, maar als je nu toch eens wel deze wedstrijden tegen je concurrenten zou gaan winnen, dan ben je een heel eind veilig.

Dan over woensdag: Fortuna moet een aantal spelers missen. CV Janssen pakte zijn vijfde geel, Polter kreeg rood, Semedo lijkt geblesseerd. Ook andere CV Angha viel tegen Ajax geblesseerd uit, dus het zou zomaar kunnen zijn dat Fortuna met een nieuw centrum + bijna compleet andere aanval moet spelen. 

Het is sowieso allemaal wat anders, want het is voor zover ik me voor het eerst sinds Fred bij de club zit zo dat er spelers worden gespaard voor de volgende wedstrijd. Ik ben dan ook erg benieuwd naar hoe we voor de dag gaan komen, maar ik verwacht Fred kennende de volgende opstelling:

Lamprou
Bakari - Melle - Touba - Quasten

Anita

Richard/Azhil - Tahiri

Sow - Stokkers - Daneels

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 25/01/2021 1:41 pm
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid

laatste weken zie je dat ze hoe langer hoe meer kansen creëren in een wedstrijd zelfs tegen sterke tegenstanders, in mijn opinie is dit wel het juiste systeem wat we spelen. Een vroege goal zou de ban breken, ze hebben vertrouwen nodig

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 26/01/2021 8:58 am
Schuurspons
(@schuurspons)
Lid

Morgen een erg belangrijke wedstrijd. Deze wedstrijd gaat bepalen hoe we de komende belangrijke reeks ingaan. Als we kijken naar de concurrentie zien we dat ADO zich goed heeft versterkt. ADO gaat denk ik nog wel wat punten pakken als Ruud Brood er een team van kan maken. Willem II gaat waarschijnlijk ook nog wel punten pakken omdat zij toch wel veel kwaliteit in hun selectie hebben. Daarom zullen wij punten moeten gaan pakken komende weken om uit het degradatiemoeras te blijven. Gelukkig hebben we alles in eigen handen. Tegen Fortuna moet het wel kunnen. Hun CV Janssen en hun spits Polter zijn er door schorsing niet bij. Angha en Semedo zijn onzeker. Het is zeker mogelijk om te winnen. 

Mijn opstelling 

Bakari-Melle-Touba-Lutonda

             Anita

       Azhil-Tahiri

Sow-Stokkers-Daneels 

 

Ik weet alleen niet hoe het zit met de fitheid van Anita,Richard,John en Ngonge. Als Anita en Richard er allebei bij zijn zou ik Richard op de bank laten starten en inbrengen rond minuut 60 als er hard gewerkt moet worden. Ik ga er niet van uit dat John en Ngonge er bij zijn. Winnen is een flinke stap richting handhaving. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26/01/2021 8:04 pm
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Anita, John en Ngonge zijn er niet bij morgen. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26/01/2021 8:05 pm
(@ben-rienstra)
Lid

Vandaag hebben we 3 punten nodig om aan te haken bij ploegen als VVV en Fortuna. Bij verlies blijven we onze positie boven de streep danken aan de concurrentie die voorlopig geen punten pakt. Echter verwacht ik niet dat dit zo blijft, vroeg of laat zal Ado en ik verwacht zeker Willem2 een x winnen. Het is nu zaak om dit voor te zijn en weg te komen bij die onderste plekken. 

In het middenveld Tahiri Azhil Oosting zie ik het wel zitten. Ik zeg 2-0, 1x Oosting 1x Sow. 17 punten uit 19 wedstrijden is aardig, 14 punten uit 19 te weinig..

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/01/2021 12:15 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Tjongejomge, wat geven ze het weer weg.

Face it, wordt wederom degradatie, behalve als Emmen, ADO en WII blijven verliezen.

Wie moet in hemelsnaam de doelpunten maken....niemand is er toe in staat....

Damascan achter Min in de pikorde ???????

 

We komen ook gewoon kwaliteit tekort....Fortuna is veel beter.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/01/2021 10:23 pm
copi reageerde
(@dejanrkc)
Lid

Jongens jongens, toch. Wat een drama weer. En eerlijk gezegd vind ik het ergste nog dat ik helemaal niet boos ben. Ik heb geen moment deze week (en ook niet tijdens de wedstrijd) gedacht dat we een punt zouden pakken vandaag. Er heerst berusting en dan weet je eigenlijk dat het al foute boel is. We creëren gewoon geen kansen, dus hoe willen we dan ooit scoren? Continu dat rondtikken op eigen helft is doelloos en slaapverwekkend.

Het zegt genoeg dat we de minst scorende ploeg hebben van de Eredivisie, terwijl we volgens sommigen (en onze heilige trainer) zogenaamd een van de meest aanvallende ploegen zijn. Waar gaat het mis? Zeg het maar. Voor mij is in ieder geval duidelijk dat het zo niet langer kan. En nee dat betekent niet dat de trainer weg moet (alhoewel dat misschien ook een optie is), maar wat in ieder geval wel moet: heel anders gaan voetballen, willen we in de Eredivisie blijven. Wij kunnen geen tiki taka voetbal spelen, want hebben simpelweg geen kwaliteit daarvoor. Dat moeten we gewoon accepteren.

Verder zijn een aantal spelers ook gewoon echt niet Eredivisie-waardig. Daneels, Efmorfidis, Vd Venne, Meulensteen en Stokkers brengen te weinig in de basis. Die mogen eigenlijk nooit starten en dat gebeurt nu veel te veel. Daarom moet er echt nog een CV en het liefst een buitenspeler bij.

Beste mede-supporters, hoe zien jullie dit? Ik kan toch niet de enige zijn die moedeloos wordt van dit spel?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/01/2021 11:04 pm
Luc reageerde
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Even het commentaar van Freddy gehoord.

Verassend...we zijn niet volwassen genoeg klaarblijkelijk.

Dit is al 1,5 jaar het excuus!!!!!! ga  G V D eens zorgen dat ze volwassen worden dan.

Fred, JIJ bent verantwoordelijk hiervoor!

En Frank en Mo, voordat jullie Fred gaan ontslaan om je eigen blazoen te redden...nog een paar dagen de tijd om een eredivisiewaardige spits en CV aan te trekken.

Of is het de visie om te degraderen???????????? Want ondanks dat ik evenmin de keuzes van Grim begrijp, is het helemaal ongeloofwaardig te beweren dat deze selectie zou moeten volstaan om in de eredivisie te blijven, en heren....dat kenmerkt jullie onvermogen op jullie posities!

Ff in de glazen bol kijken.....zaterdag prima veldspel, complimenten en met 2-0 verliezen, vervolgens onze minst favoriete tegenstanders' PEC, Emmen, Heracles en ADO verliezen....en we staan onderaan...... 

 

Lekker bezig mannen! {rkc202§}:augustijns:  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/01/2021 11:25 pm
(@kees-brands)
Lid

Wordt repeterend verhaal. Zet een degelijke cv naast Touba en je houdt de nul. Beide situaties lost een ervaren verdediger op. Van der Venne als rechterspits is natuurlijk een aanfluiting. Het lijkt ook tijd voor Damascan. Is veel leper dan Stokkers. Zie je bij het weglopen uit de rug van de tegenstander. Wil de directie er eigenlijk wel inblijven? Morgen crisis overleg en 2 spelers erbij. Het wachten op spelers die fit worden is voorbij. Dit seizoen is een geweldige kans om er in te blijven. Degradatie maak je niet makkelijk ongedaan.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/01/2021 11:47 pm
(@robbie-van-der-kaay)
Lid

@DejanRKC: nee, je bent niet de enige die moedeloos wordt van dit spel. Ik ook. Maar het ergste dat het erop lijkt dat ook de spelers zelf moedeloos worden van hun eigen spel, lees: de tactiek van hun eigen trainer! Ze spelen plichtmatig de bal rond zonder enige verrassing, passie, overtuiging etc. 

Pas na de komst van Damascan en Min kwam er enige druk naar voren, maar dat was pas weer in de 75e minuut. Meeste trieste wissel van dit seizoen is echter de wissel Touba voor Mulder, waarbij Mulder voorin gaat voetballen. Stuur dan gewoon Touba naar voren!

Verder was iedereen gewoon matig met helaas ook enkele dieptepunten, lees hieronder:

Lamprou; Foute uittrap is inleiding van een opeenstapeling van fouten achterin waar goal uitvalt. Daarentegen behoed hij ons van een 1-4 nederlaag; 6,5

Bakari; tsja, als je niet al te veel talent hebt en je passing en aannames laten je in de steek blijft er niet veel over; 4

Meulensteen; zeer wisselvallig vandaag. Enkele goede dieptepasses worden afgewisseld met net zoveel slechte. Verder een uitstraling van niks. Hier wordt een spits niet bang van; 5,5

Touba; voegt aanvallend wederom niks toe maar mag van Grim denk ik ook niet; 5,5

Quasten; 2 keer een bal achter het standbeen: balverlies! De meest ervaren voetballer van RKC (qua leeftijd dan) speelt als een pupil. Kan iemand tegen deze jongen even uitleggen wat degradatievoetbal precies inhoudt 4

Tahiri; kwam er deze keer niet aan te pas maar had deze keer ook niks aan zijn medespelers; 5

Ahzil; kwam er deze keer ook niet aan te pas; 5

Oosting; niet gezien; 4,5

Van der Venne; als rennen het enige is wat je in een wedstrijd laat zien kun je beter op ateliek gaan; 4

Stokkers; natuurlijk is een spits afhankelijk van de ballen die je krijgt, maar als je het presteert om de weinige ballen die je dan wel krijgt net zo snel weer te verliezen dan houdt het snel op; 4

Daneels; na een redelijk 1e half uur kwam ook bij hem de klad erin; 5,5

In de 63e minuut komt Grim met 3 wissels! Ik denk, nu gaat het gebeuren: een tactische meesterzet, we gaan een ander systeem voetballen want iedereen kan zien dat het voor geen meter loopt! Lutonda voor Quasten, Min voor Stokkers en Sow voor van der Venne. Maar nee, het blijft 4-3-3, breien, breien, breien

Lutonda; 5,5

Sow; loopt de ruimtes juist dicht, goede assist op Min; 5,5

Min; doelpunt! 6

Damascan; -

Mulder; -

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/01/2021 11:54 pm
DejanRKC reageerde
(@rzelst)
Lid

Wat een drama weer. Eerste helft lukt het nog enigszins de druk een beetje op te voeren met 2 schoten uit de 2de lijn als gevolg. De hele rechtse kant was bar en boos vandaag, Daneels werkt hard maar is er nog niet, ach zo kan ik wel even doorgaan. Wellicht vind ik het ergste nog wel dat ik totaal geen beleving zie, het vuur, de wil om duels te winnen. 
Ik zie het somber in, al zou ik ook niet weten wat wijsheid is op dit moment als directie zijnde, maar dat er iets moet gebeuren lijkt me duidelijk. 
Ik ben benieuwd... 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27/01/2021 11:56 pm
Pagina 1 / 2   Laatste
Deel: