RKC pakt punt in absolute slotfase tegen PEC

RKC Waalwijk heeft in de thuiswedstrijd vanmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle. Door dit punt behoudt RKC de 15e plaats in de eredivisie boven Excelsior, al is dit nu slechts op basis van doelsaldo i.p.v. punten

Vooraf had RKC zichzelf een goede uitgangssituatie verschaft vorige week in Almelo door met 0-5 in Twente te winnen. Bij winst vandaag zal het bijna onmogelijk worden voor Excelsior er nog overheen te kunnen was de gedachte maar zo’n wedstrijd werd het helaas niet. Het RKC wat we vandaag gezien hebben speelde afwachtend. Het meest vloeiende veldspel kwam van de gasten uit Zwolle al waren de beste kansen dan weer voor ons RKC. In de eerste helft vielen vooral de kansen van Min en Lokesa op. Beide stonden feitelijke 1 op 1 met de doelman van PEC maar wisten deze kansen niet te verzilveren. David Min schoot te slap in waardoor de sluitpost redding kon brengen, Lokesa raakte op zijn beurt de bal finaal verkeerd waardoor deze over ging in plaats van een doelpunt en dus voorsprong voor ons RKC. Gaandeweg de eerste helft werd het spel gezapiger aan beide kanten. PEC hoefde duidelijk niet zo nodig, RKC was daarentegen vooral heel afwachtend. Dit alles resulteerde in een 0-0 rust.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld

Wie zou verwachten dat RKC na de thee gelijk hoog druk zou zetten op Zwolle, zeker gelet op de voorsprong op dat moment in Rotterdam van Excelsior tegen Heracles, kwam bedrogen uit. Sterker nog, het waren de blauw-witten uit Zwolle die de overhand hadden en daarbij ook een aantal keer gevaarlijk wisten te worden. Het leek een dag te worden waarop de bal keer op keer voor RKC net niet goed viel, juist hetgeen vorige week in Almelo tegen Heracles wel het geval was. Als extra domper kregen de Waalwijkers dan ook een doelpunt om de oren in de 61e min door spits Thy. Hij kreeg net buiten de 16-meter alle tijd de bal aan te nemen en te schieten. Onfortuinlijk voor de Waalwijkers werd dit schot via het lichaam van Bruma net een andere richting in gestuurd waardoor de uitstekend keepende doelman Vaessen op het verkeerde been stond: 0-1. RKC probeerde in het vervolg van de tweede helft met name via de ingevallen Cleonise op de rechterflank de bal voor het Zwolse doel te krijgen. Zijn prima invalbeurt resulteerde ook daadwerkelijk in een aantal prima acties en dito voorzetten maar zoals vaker deze middag viel de bal net niet goed. Kansen van met name David Min en wederom Lokesa werden niet benut dus alles wees op een zure nederlaag in Waalwijk terwijl Excelsior tegelijkertijd inmiddels was uitgelopen naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Maar dit was de situatie totdat Cleonise aan de aandacht ontschoot van de Zwolse verdedigers en alleen op de doelman zou kunnen aflopen. De net ingevallen Buurmeester dacht hier echter anders over. Hij greep onze rappe buitenspeler vast waardoor een vrije doorloop werd voorkomen met als resultaat een directe rode kaart van scheidsrechter Nijhuis en een vrije trap voor RKC net buiten de 16-meter van PEC. Nadat de VAR met de bevestiging was gekomen nam Meijers de bal in eerste instantie niet geweldig. Via allerlei benen kwam de bal uiteindelijk bij de ingevallen Margaret terecht en hij wist hier gelukkig wél mee te doen waar heel Waalwijk vurig op hoopte, namelijk scoren. Zo kwam RKC nét voor tijd op de, qua kansen, verdiende 1-1 en daarmee ziet de wereld er toch ineens weer heel anders uit voor ons RKC. Die gedachte was ook zichtbaar op het veld. Waar alles en iedereen op de tribune hoopte op 6 vurige laatste minuten bleken de spelers dit niet te durven en de bal ‘op safe’ achterin rond te spelen. Dit resulteerde in slaapverwekkende minuten op één ongevaarlijke kopbal van Kramer na. Hiermee gokt RKC op het doelsaldo en de hoop dat de lastige uitwedstrijd van Excelsior volgende week in de Kuip een prooi wordt voor Feyenoord met directe handhaving voor RKC als resultaat. Ook RKC zelf heeft echter een pittige uitwedstrijd voor de boeg, namelijk tegen de landskampioen PSV in Eindhoven. Beide wedstrijden gaan bepalen wie er directe handhaving weet te bewerkstelligen en wie er veroordeelt wordt tot de gevreesde play-offs. Voorlopig staat RKC 15e op basis van een net iets beter doelsaldo (-16 tegen -19 voor Excelsior). Echter doordat de Kralingers meer doelpunten gescoord hebben wat de doorslag geeft hij een gelijk doelsaldo, is het verschil feitelijk dus maar 2 doelpunten. Het beloofd dus een hele spannende zondagmiddag te worden volgende week.

Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *