Einde tijdperk: Van Mosselveld vertrekt naar FC Groningen

Het einde van het tijdperk Van Mosselveld bij RKC is nabij. Nadat eerder bekend werd dat Van Mosselveld dé topkandidaat was om Wouter Gudde als algemeen directeur van FC Groningen op te volgen, is inmiddels duidelijk dat de overstap van Frank naar ‘het hoge noorden’ helemaal rond is. Daarmee komt een einde aan een bestuursperiode van 7(!) jaar in Waalwijk.

Frank is een kind van de club. De geboren Waalwijker begon zijn voetbal loopbaan bij de amateurs van WSC, waarna hij werd op gepikt door Willem II. Nadat hij in 2003 zijn debuut maakte voor Willem II speelde hij als centrale verdediger in 3 seizoenen 70 wedstrijden voor de ‘tricolores’. In 2006 maakte hij de overstap naar Waalwijk, waar hij de rest van zijn profloopbaan zou spelen.

In 9 seizoenen speelde hij 181 wedstrijden waarin hij, als centrale verdediger, toch 9 doelpunten maakte. In die tijd promoveerde hij twee maal waarvan de meest iconische het kampioenschap in 2011. De schaal die tot op de dag van vandaag nog prijkt op zijn kantoor.

Nadat Frank in 2015 zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, kreeg hij direct een commerciële functie binnen de club. Dat was tijdens een zwarte periode van de club, waarin we dat jaar 18e in de Jupiler League eindigde.

Nadat directeur Remco Oversier in de zomer van 2017 vertrok naar NEC, volgde Frank hem op als algemeen directeur. In de laatste 7 jaar stond Van Mosselveld bekend als rustige bestuurder die nooit gekke beslissingen nam. Onder zijn bewind klom de club zowel sportief als financieel uit het dal, met als hoogtepunten de promotie naar de Eredivisie in 2019 en de eindklasseringen van 10e en 9e in de Eredivisie, terwijl de club steevast onderaan de ranglijst van begrotingen bungelt.

Het is dan ook niet gek dat Frank op de radar is gekomen van verschillende clubs, waaronder FC Groningen. Nadat huidig algemeen directeur van FC Groningen Gudde aankondigde uiterlijk op 1 juli te vertrekken bij de club, is er gezocht naar een opvolger. Nadat er verschillende gesprekken gevoerd werden was het uiteindelijk Van Mosselveld die de absolute favoriet werd voor de Groningers en hoewel het na de eerste nieuwtjes wat stiller was, is inmiddels duidelijk dat alles is afgerond en Frank vanaf de zomer de nieuwe directeur van FC Groningen is.

Met het vertrek van Van Mosselveld zal RKC moeten doorschakelen op meerdere posities, nadat eerder ook bekend werd dat hoofdscout Lars Lambooij naar Cambuur vertrekt.

Foto’s: RKC Waalwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *