RKC weet niet te winnen van Almere

Op een doordeweekse avond Eredivisie voetbal in Waalwijk. Dat was het deze donderdagavond bij RKC Waalwijk – Almere City. Vooraf een wedstrijd waarbij RKC met een overwinning een grote stap richting lijfsbehoud kon zetten nadat eerder deze week ploegen als Vitesse en Excelsior al verloren. 

In het eerste kwartier gebeurde er aanvankelijk niet zoveel in wederom een prima gevuld Mandemakers Stadion. Rond het kwartier kwam er echter ineens een eerste grote kans voor ons RKC. Lokesa werd goed de diepte ingestuurd en kon alleen op de keeper van Almere af. Aan zijn rechterzijde kwam Min hard meegelopen en zou de bal in een leeg doel hebben kunnen afronden wanneer Lokesa dit gezien had, maar de jonge Belg ging tevergeefs voor eigen succes. Slechts een minuutje later was het weer bijna de openingstreffer voor de Geel-blauwen. Dit keer stond de keeper en de doelpaal in de weg bij een prima poging van Oukili. Na deze twee kansen was er niet veel te genieten totdat Vaessen de bal lang gaf op de diepgaande David Min. De snelle boomlange spits kon de bal net niet goed meekrijgen maar wist desondanks nog gevaarlijk te worden door hard diagonaal voorlangs te schieten. Helaas voor ons RKC nét aan de verkeerde kant van de paal waardoor de ruststand 0-0 zou blijven.

Tweede helft

In de tweede helft begon RKC furieus na de thee. Het zette veel druk op Almere en wist ook meerdere keren gevaarlijk te worden. Zo liep Min recht op de keeper af. In tegenstelling tot Lokesa gaf hij de bal wel breed aan de kleine Belg maar oog in oog met de keeper schoot de jongeling jammerlijk over. Daarna was het een goede voorzet van Margaret vanaf de linkerflank die binnengelopen had moeten worden door Mats Seuntjes. Maar de teruggekeerde middenvelder raakte de bal amper waardoor deze ongevaarlijk naast het doel van Almere ging. Na deze momenten gebeurde er lange tijd niet veel. Tien minuten voor het einde probeerde trainer Fraser wat te forceren door een drie dubbele wissel te brengen waarbij Kramer, Bakkali en Niemeijer erin kwamen voor de moegestreden Seuntjens, Lokesa en Margaret. Maar in plaats van extra energie leken deze wissels juist averechts te werken. RKC wist amper nog gevaarlijk te worden en de wedstrijd kabbelde naar het einde toe. Het was juist Almere wat iets gevaarlijker werd en met een beetje pech had de 0-1 een aantal keer zomaar kunnen vallen al zou dat wel geheel tegen de verhouding in zijn geweest. Zo bleef het waar het mee begon, 0-0. Een puntje waar RKC niet heelveel mee opschiet en toch echt weer een kans op drie punten thuis laat liggen gelet op de kansen.

Komende zondag spelen we in Volendam tegen de plaatselijke FC. Wederom een belangrijke pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *