RKC komt niet verder dan gelijkspel op bezoek bij Excelsior

RKC is in strijd tegen degradatie op bezoek bij directe concurrent Excelsior niet verder gekomen dan een gelijkspel. Hoogtepunt was de terugkeer van Mats Seuntjens die meteen belangrijk was met een goal.

Vooraf was het duidelijk wat er op het spel stond deze avond. Beide clubs stonden na 25 wedstrijden spelen op 21 punten en bestreken daarbij plek 16 en 15. Doel voor beide ploegen vanavond: winnen en zodoende afstand nemen van die zo gevreesde 16e plek.

Beide teams zorgde ook voor een sfeeractie. Kralingers staken vuurwerk af voor de wedstrijd en vanuit het uitvak was een nieuw doek te aanschouwen. (zie header)

Excelsior heeft last van een blessuregolf, verheugd waren ze dus ook dat Driouech terugkeerde in de basis. De buitenspeler, die in de winterstop nog een transfer zag afketsen, keerde terug van een blessure en speelde met een ingezwachteld been.

Bij RKC begon Margareth in de basis als vervanger van Cleonise die niet op het wedstrijd formulier stond. Wie daar wel terugkeerde was Mats Seuntjens. De buitenspeler keerde terug na een afwezigheid van enkele weken in verband met een blessure.

Eerste helft
Na een onrustige openingsfase was het RKC wat de eerste grote kansen kreeg. Excelsior staat al niet bekend als sterk in corners verdedigen en dat werd deze avond weer eens duidelijk. Nadat van de Buijs zich vrij liep en een bal richting de verre hoek verlengde kon keeper Stijn Van Gassel in 2 pogingen keren nadat ook Davis Min zich nog met de bal ging bemoeien. Even later was ook een kopbal van Niemijer niet gevaarlijk genoeg om Van Gassel te passeren.

Het was Excelsior wat er met de knikkers vandoor ging in de eerste helft. Waar de tandum Driouech – Duijvestijn in eerste instantie Lelieveld en Adewoye kopzorgen bezorgde sloeg uiteindelijk Horemans toe uit een corner. 1-0

Tweede helft
Na rust was er sparken van een soort status quo: Excelsior vond de voorsprong wel gemakkelijk en RKC ontbrak het aan wapens om er echt wat aan te doen. Tot in de 62e minuut Fraiser ingreep. Mats Seuntjens en Michiel Kramer vielen in voor Lokesa en Min. Het bleek een ommekeer in de wedstrijd.

Met meer vertrouwen in de ploeg begon RKC aan te dringen en uiteindelijk bracht Mats zelf RKC naast Excelsior. Eerst Horemans doldraaien en daarna die gecreëerde ruimte benuten door verwoestend hard de bal in de bovenhoek te knallen. 1-1. Even later kreeg Mats nog een grote kans op de achterlijn, hij verkoos de bal schieten over terugleggen. Een keuze die hij tegen de pers achteraf zelf al zei anders te had moeten maken.

Ondanks een spannende en vooral leuke slotfase waar de wedstrijd eigenlijk nog alle kanten op kon werd er niet meer gescoord en blijven beide ploegen achter met maar een punt. Voor RKC is het zaak de komende weken het relatief makkelijkere schema te benutten om alsnog afstand te nemen van die 16e plek.

Misschien was er dan toch een winnaar deze avond. In Almelo zal met opwinding gekeken zijn na het gelijke spel beide ploegen hebben Heracles nu niet echt meer in het vizier nu het gat 4 punten bedraagd.

Voor RKC is het zaak te herstellen om over 2 weken tegen Heerenveen weer op volle oorlogsterkte te zijn. Seuntjens zelf zegt er klaar voor te zijn. “Die 90 minuten gaan wel weer lukken hoor” zei hij met een knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *